Super Bowl LVII: Cene vstopnic tudi tokrat v nebo

Ameriški nogomet 11. Feb 202312:30 0 komentarjev
NFL: Super Bowl LVII-Stadium and Field Preparation Press Conference
Foto: Guliverimage

V Phoenixu je vse pripravljeno na največji spektakel sezone lige NFL Super Bowl XLVII. Prizorišče spektakla se polni, zanimanje za vstopnice v zadnjem hipu pa narašča - s tem posledično pa tudi njihova cena.

Lanski Super Bowl LVI v Los Angelesu si je v prenosu v živo ogledalo več kot 100 milijonov Američanov, povprečno pa v zadnjih letih Super Bowl v neposrednem prenosu spremlja okoli 170 milijonov gledalcev. Ni presenečenje, da so vstopnice za nedeljski spektakel trenutno najbolj zaželeni papirji v ZDA.

Stadion StateFarm sprejme dobrih 63.000 ljudi, kar pomeni, da bodo cene vstopnic segle v nebo. Za ogled Super Bowla v živo bodo morali Američani namreč odšteti na tisoče dolarjev.

Ena izmed možnosti nakupa vstopnic je loterija, ki jo ekipi, ki nastopata v Super Bowlu, priredita za imetnike sezonskih vstopnic. Kdor morebitnega izleta na Super Bowl ne želi prepustiti sreči, si lahko zagotovi vstopnice na posredniških straneh, kjer pa gredo lahko cene v nebo.

Manj kot 48 ur pred tekmo je najcenejša vstopnica na spletu dosegljiva za 3500 ameriških dolarjev (3271 evrov), medtem ko je najdražja ocenjena na dobrih osem tisoč dolarjev (približno sedem tisoč in pol evrov). Omenjenim vsotam je potrebno prišteti še davek in pristojbine, ki jih zaračunavajo vsi večji prodajalci (Stubhub, Ticketmaster, Seatgeek …), in v nekaterih primerih stanejo tudi več kot tisoč dolarjev.

A kljub visokim cenam zanimanje za vstopnice ne pojenja in spletni prodajalci ne pričakujejo padca cen do tekme. Dokler bo zanimanje za nakup vstopnic zadnji hip, bodo cene temu primerne. Vendar nekatere segajo resnično v višave – cena za ogled tekme v sekciji VIP stane preko ponudnika OnLocation kar 14.000 dolarjev (dobrih 13.000 evrov).

Nekateri imajo srečo

Kot navaja ameriški Forbes, je povprečna cena vstopnice za Super Bowl v primerjavi z lansko narasla, saj znaša 10.000 dolarjev (9.400 evrov). S tem je Super Bowl LVII tretji najdražji v zgodovini, s strani primarnih ponudnikov pa je na voljo le še okoli 2500 vstopnic. Vse so dostopne le na sekundarnem trgu, zaradi česar je cena tudi nekoliko višja. Koliko pa stane najdražja? Sodeč po Forbesu naj bi bilo potrebno za sedež v spodnjem predelu stadiona odšteti okoli 40.000 ameriških dolarjev

Verjeli ali ne, obstajajo tudi nekateri srečneži. Štiričlanska družina iz Kansas Cityja je namreč vstopnice dobila kot darilo s strani prijateljev. “Imamo dobra poznanstva, vstopnice so nam bile podarjene,” so povedali.

Večina seveda take sreče nima in mora za ogled Super Bowla seči globoko v žep. Rekordna cena vstopnice na tribuni je do sedaj osem tisoč dolarjev. Temu za navijače Philadelphie prištejte še letalsko vozovnico, tri nočitve v hotelu, hrano in pijačo ter obisk klubske trgovine. Finančni zalogaj, ki je za marsikoga prevelik in si bo zato tekmo raje ogledal iz domačega naslanjača.

Super Bowl LVII si lahko ogledate tudi vi, gledalci Sportkluba. Na našem prvem programu bosta temo v noči na ponedeljek od 00:30 pospremila Uroš Valant in Marko Hrastar. 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!