Tragedija: Umrl vratar moštva Columbus Blue Jackets

Drugi športi 5. Jul 202122:21 > 22:50 0 komentarjev
Guliver Image

Hokejski vratar Matiss Kivlenieks, član NHL ekipe Colubus Blue Jackests, je izgubil življenje v tragični nesreči, so danes sporočili iz kluba. Latvijski vratar je umrl zaradi spleta nesrečnih dogodkov na zabavi ob ameriškem prazniku 4. julija v predmestju Detroita.

Po prvih informacijah naj bi bil za mladega vratarja, ki je letos dobil tudi priložnost na svetovnem prvenstvu v domači Rigi, usoden zdrs na robu bazena.

Tja so se nekateri udeleženci zabave umaknili, potem ko je zaradi nepravilnega delovanja ognjemeta prišlo do manjše eksplozije. Za 24-letnika naj bi bil usoden udarec z glavo ob betonska tla.

A ameriški portal ESPN poroča, da je po Kivlenieks umrl zaradi poškodb prsnega koša, ki jih je dobil že ob eksploziji ognjemeta.

“Pretreseni smo ob izgubi Matissa Kivlenieksa. Bil je izjemen mlad igralec, vedno je vse sprejemal z nasmeškom in v štirih letih z nami je pustil neizbrisen pečat,” je ob tragičnem dogodku sporočil predsednik kluba John Davidson.

Kivlenieks je v ligi NHL sicer odigral le osem tekem, navijači latvijske reprezentance pa so si ga zapomnili predvsem zaradi letošnjega nastopa na SP elitne skupine. V Rigi je branil na štirih tekmah, na prvi s Kanado pa je ustavil vseh 38 strelov za zgodovinsko prvo zmago (2:0) Latvije proti tej ekipi na velikih tekmovanjih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!