Trebanjci in Celjani v uvodnem krogu na Dansko

Drugi športi 20. Jul 202113:59
Trimo Trebnje je znova vodilna ekipa slovenskega državnega prvenstva. Vir: Facebook

Slovenska rokometna kluba Trimo Trebnje in Celje Pivovarna Laško sta na današnjem žrebu na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju dobila tekmeca v prvem krogu evropske lige. Oba se bosta pomerila z danskima zasedbama: trebanjsko ekipo čakata dvoboja s Holstebrojem, celjsko pa z GOG Gudmejem.

Prvi tekmi v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini bosta 28. ali 29. avgusta v Sloveniji, povratni pa 4. ali 5. septembra na Danskem.

Gorenje Velenje, v minuli sezoni slovenski prvak, si je že zagotovil nastop v skupinskem delu drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini. Zasedba iz Šaleške doline bo v sezoni 2021/22 morda nastopila v ligi prvakov, njen nastop v elitnem tekmovanju je odvisen od Vardarja iz Skopja, ki je zaradi slabega finančnega položaja pod drobnogledom EHF.

Nastop v skupinskem delu si bo zasedba iz Severne Makedonije izborila le v primeru plačila garancijskega pologa v višini milijona evrov, ki ga mora poravnati do 27. julija, v nasprotnem primeru bo mesto med rokometnimi elitneži zapolnila slovenska zasedba.

V avstrijski prestolnici sta bila v bobnih še dva slovenska kluba, oba bosta svoje nastope začela v drugem krogu evropskega pokala. Rokometaši ormoškega Jeruzalema se bodo pomerili z zmagovalcem islandsko-češkega obračuna Selfoss – Koprivnice, rokometašice Mlinotesta pa s švedskim Kristianstadom.

Prvi tekmi drugega kroga bosta 16. ali 17. oktobra, povratni pa 23. ali 24. oktobra.

RK Jeruzalem Ormož
Komentari

Vaš komentar