V Laškem vsi slovenski olimpijci in tudi Kitajci

Drugi športi 29. Okt 202116:30 > 16:57 0 komentarjev
Foto: NTZS

Naslednja dva tedna, med 1. in 14. novembrom, bo Slovenija v organizaciji NTK Krka v Laškem gostila dva turnirja namiznoteniške serije WTT Contender. Po daljšem času bo na domačih tleh spet nastopil Bojan Tokić, igrala pa bosta še dva slovenska olimpijca, Deni Kožul in Peter Hribar.

Četrtfinalist olimpijskega turnirja Darko Jorgić bo moral prvi turnir zaradi klubskih obveznosti izpustiti, bo pa nastopil na drugem naslednji teden.

Med prijavljenimi za oba turnirja pa je tudi vrsta drugih vrhunskih igralk in igralcev. Med njimi tudi iz Kitajske. Že podatek, da bo na drugem turnirju, ki bo od 8. do 14. novembra, Jorgić, ki je trenutno 23. igralec svetovne lestvice, šele sedmi nosilec, pa dovolj zgovorno govori o tem, za kako kakovosten turnir bo šlo.

Prvo ime obeh turnirjev bo Gaoyuan Lin, sedmi igralec sveta, na drugem se mu bo iz prve deseterice pridružil še Šved Mattias Falck (9.), bolje uvrščeni na svetovni lestvici ITTF od Jorgića pa so še Kitajca Jingkun Liang (11.) in Chuqin Wang (17.), Nigerijec Quadri Aruni (16.) in Francoz Simon Gauzy (19.).

Darko Jorgić. Foto: Guliverimage

Turnir WTT Contender Laško 2021 se bo začel s kvalifikacijami 1. novembra, tekmovanje v glavnem žrebu bo od 4. do 7. novembra. Na glavni turnir so že uvrščeni Tokić, Kožul, ki bo zaigral prvič po poškodbi, zaradi katere je moral izpustiti tudi ekipno evropsko prvenstvo v Romuniji, in Peter Hribar. V kvalifikacijah se bodo v glavni žreb skušali prebiti Tilen Cvetko in trije najboljši slovenski mladinci, Aljaž Godec, Žiga Žigon in Mitja Omerzel.

Niti sam se natančno ne spomnim, kdaj sem zadnjič igral v Sloveniji. Mislim, da je bilo to leta 2018, zato se nastopa veselim. V francoskem državnem prvenstvu sem dobil oba svoja posamična dvoboja, obakrat pa je zmagala tudi moja ekipa Jura Morez. Mislim, da to za 41 let starega igralca ni slabo. Je pa tako, da se pri meni nikoli ne ve, kdaj bo to zadnji turnir, čeprav me zmage na olimpijskih igrah držijo pokonci. Vesel sem, da bom igral v Laškem, zahvaljujem pa se tudi belgijski zvezi, ki mi je šla na roke in mi dovolila igrati,” je pred začetkom turnirja dejal izkušeni Bojan Tokić, ki bo v Laškem v dvojni vlogi, saj bo v kvalifikacijah vodil belgijske reprezentante, brata Robina in Laurensa Devosa ter Olava Kosolskyja.

Foto: NTZS

V Novem mestu dva v glavnem delu, sedem v kvalifikacijah

Turnir WTT Contender Novo mesto 2021 pa se bo s kvalifikacijami začel 8. novembra, tekme v glavnem žrebu pa bodo od 11. do 14. novembra. Od slovenskih predstavnikov sta v glavni žreb že uvrščena Jorgić in Tokić, vsi drugi, Kožul, Hribar, Cvetko, Godec, Žigon, Omerzel in Miha Podobnik pa bodo igrali v kvalifikacijah.

Tudi v ženski konkurenci je prijavljenih nekaj vrhunskih namiznoteniških igralk. Sicer nekaj manj kot v moški, tudi pri dekletih pa bo močnejši drugi turnir. Obakrat bo prva nosilka Kitajka Yidi Wang, enajsta igralka svetovne lestvice ITTF. Na prvem turnirju bo druga nosilka Adriana Diaz (18. igralka na lestvici ITTF) iz Portorika in tretja Romunka Bernadette Szocs (25.), na drugem pa bo druga nosilka Avstrijka Sofia Polcanova (16.) in tretja Nizozemka Britt Eerland (28.).

Foto: NTZS

Med 23 igralkami, ki jim ne bo treba igrati kvalifikacij, sta tudi Ana Tofant in Katarina Stražar. Ob njima bodo v Laškem v kvalifikacijah igrale še Lara Opeka, Tjaša Novak, Lea Paulin, Sara Tokić, Ivana Zera, Enya Moltara, Nuša Kadiš in Polona Horvat.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!