V NHL pripravljajo različne scenarije končnice

Drugi športi 28. Apr 202117:27 0 komentarjev
NHL
Getty Images

Vodstvo hokejske lige NHL pripravlja vse možne scenarije za končnico, če bodo omejitve zaradi covida poleti v Kanadi še v veljavi.

Komisar lige NHL Gary Bettman je trenutno situacijo ocenil za “divje nepredvidljivo”. NHL je že lani končnico izvedel v dveh mehurčkih, v Torontu in Edmontonu. Takrat na tekmah gledalcev ni bilo. Letos je v ZDA omejitev precej manj, v dvoranah so lahko v omejenem številu prisotni gledalci (edina izjema je Chicago), medtem ko je v Kanadi še vedno v veljavi prepoved prehajanja meje zaradi nenujnih razlogov, prav tako obisk gledalcev ni dovoljen.

Liga NHL je prepoved prehajanja meje elegantno rešila z ustanovitvijo kanadske divizije, prav tako bodo kanadske ekipe med seboj odigrale prvi dve koli končnice.

Težava se zna pojaviti v tretjem kolu končnice (to se predvidoma začne sredi junija), ko bo edina preostala kanadska ekipa igrala proti eni izmed ameriških. Za zdaj prave odločitve še ni.

“Kje bomo igrali je odvisno od covida, saj hočemo, da vsi ostanejo zdravi. Veliko vlogo bodo imeli tudi vladni odloki, ki bodo v veljavi poleti. Če ne bomo mogli potovati prek meje, se bomo morali prilagoditi, da končnico odigramo do konca,” je povedal Gary Bettman.

VEČ MOŽNOSTI

Prva možnost je, da bi kanadske ekipe že prvi dve koli končnice odigrali v ZDA, najverjetneje v mehurčku (omenjata se Buffalo in Columbus). Druga možnost je, da se bo zmagovalec Severne divizije preselil v začasni dom v ZDA in tam igral ‘domače’ tekme, saj je jasno, da bodo ostali trije polfinalisti iz ZDA. Teh scenarijev si vsekakor ne želijo navijači v Kanadi, ki v tem primeru svoje ekipe na najpomembnejših tekmah sezone ne bi mogli spremljati v živo.

Zaradi prepovedi prehajanja kanadsko-ameriške meje zaradi nejunih namenov v tej sezoni košarkarji Toronto Raptors domače tekme igrajo v Tampi, bejzbolisti Toronto Blue Jays pa v Dunedinu na Floridi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!