Alenka Artnik tako globoko še ni šla (VIDEO)

Drugi športi 23. Jul 20237:41 1 komentar
Foto: Florian Burghardt

Tretji dan spektakularnega tekmovanja najboljših potapljačev na svetu je bila na delu tudi slovenska šampionka Alenka Artnik. Na Vertical Blue 2023 na Bahamih se je disciplini z dvojno plavutjo (CWTB) potopila na izjemnih 107 metrov in postavila nov osebni in slovenski rekord.

V Deanovi modri luknji že od četrtka poteka tekmovanje Vertical Blue 2023. V prvih dneh rdečih kartonov ni manjkalo, a videli smo tudi nekaj izjemnih potopov. Blestel je Rus Aleksej Molčanov, ki se je po kratki pavzi vrnil z dvema izjemnima svetovnima rekordoma. Najprej rekord postavil v disciplini brez plavutk in z vlečenjem po vrvi (FIM), naslednji dan pa še v kraljevski disciplini z monoplavtujo (CWT) – obakrat se je potopil na neverjetnih 133 metrov.

V soboto je prvič nastopila tudi Alenka Artnik, ki se je z dvojno plavutjo spustila na globino, na katero se do zdaj na uradnih tekmah še ni. Za meter je izboljšala slovenski rekord, še vedno pa za dva metra zaostaja za Italijanko Alessio Zecchini, ki je konec marca na Filipinih v tej disciplini potopila 109 metrov.

Izjemen potop Alenka Artnik, na površju so ji lahko le zaploskali:

Italijanka je Slovenko prehitela tudi v kraljevski disciplini z monoplavutjo. Koprčanka je bila pred tem s 122 metri najgloblja Zemljanka, konec maja pa je ta naziv s 123 metri prevzela njena italijanska rivalka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje