Alenka Artnik ni več rekorderka (VIDEO)

Drugi športi 28. Mar 202312:09 1 komentar
Alessia Zechinni
Alessia Zechinni je nova svetovno rekorderka v disciplini z dvojno plavutjo. Foto: Instagram/Alessia Zecchini

Italijanka Alessia Zecchini je na otoku Cebu na Filipinih v disciplini z dvojno plavutjo (CWTB) postavil nov svetovni rekord. Potopila se je na globino 107 metrov in za meter popravila rekordno znamko, ki jo je do zdaj držala slovenska šampionka Alenka Artnik.

Koprčanka, nesporna kraljica te discipline, je fantastični svetovni rekord postavila oktobra leta 2021, ko se je v turškem Casu potopila na globino 106 metrov. Tedaj je svoj osebni rekord popravila kar za 12 metrov.

Njen vesoljski potop je bil za tekmice dolgo nedosegljiv, v ponedeljek pa je italijanska potapljačica na vdih Alessia Zecchini na družbenih omrežjih objavila, da postavila nov svetovni rekord – potop na 107 metrov.

“Uspel mi je potop, o katerem sem vedno sanjala. Prepustila sem se morju, brez skrbi in razmišljanja o preteklosti … Tako v potopu še nisem uživala. Lahko rečem, da je bil to moj najboljši potop do zdaj,” je sporočila presrečna Italijanka.

Njen dosežek ni spregledal niti Alenka Artnik, ki je italijanski kolegici iskreno čestitala. “Bravo, Alessia, čestitke,” je zapisal po Italijankino objavo na Instagramu. Alenka sicer ostaja kraljica v kraljevski disciplini potapljačev na vdih. V disciplini z enojno plavutjo (CWT) drži svetovni rekord z globino kar 122 metrov.

Rekorden potop Italijanke na Filipnih:

Dihalne vaje izjemne Italijanke:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje