Skozi kvalifikacijsko sito vsi slovenski predstavniki

Drugi športi 15. Jun 202317:07 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

S kvalifikacijami kanuistk in kanuistov se je v Tacnu začela tretja letošnja tekma za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah. V polfinale so se prebili vsi slovenski predstavniki. V ženski konkurenci so bile uspešne Alja Kozorog, Eva Alina Hočevar in Lea Novak, v moški pa Luka Božič, najhitrejši v prvi vožnji, Benjamin Savšek in Nejc Polenčič.

Kozorog je v prvi kvalifikacijski vožnji z enim dotikom in dvema kazenskima sekundama v cilj priveslala na drugem mestu. Takoj za njo se je na progo podala Hočevar in do konca prišla brez dotikov tik za svojo reprezentančno kolegico.

Potem ko so v cilj priveslale vse preostale tekmovalke, sta Slovenki končali na osmem oziroma desetem mestu in si po prvi kvalifikacijski vožnji zagotovili nastop v petkovem polfinalu.

Lea Novak si je v prvi vožnji nabrala osem kazenskih sekund in je na koncu z zaostankom 29,12 sekunde končala na 32. mestu. V drugi vožnji je s progo opravila bolje, z dvema kazenskima sekundama pa je zasedla peto mesto, kar je dovolj za polfinalni nastop.

V prvi kvalifikacijski vožnji je bila sicer najhitrejša Avstralka Jessica Fox.

V moški konkurenci je s prvo vožnjo najbolje opravil Božič, ki je za 13 stotink sekunde ugnal Italijana Raffaella Ivaldija. Po prvem nastopu sta se v polfinale prebila tudi Savšek na petem mestu (+2,86) in Polenčič na 16. mestu (+8,57). Vsi so progo prevozili brez kazenskih sekund.

“Opravil sem z odliko. Sem zadovoljen. Občutke imam super in počutim se močnega, da se lahko rešujem, če se mi karkoli zalomi tekom proge. Vseeno je proga kar zahtevna, naporna. Še posebej v zadnjem delu, ko ti moči pojenjajo, sem moral kar malo pogarati do cilja,” je v izteku dejal Božič.

V petek ob 8.15 kvalifikacije čakajo kajakašice in kajakaše. Ob 13.45 sledi polfinale kanuistk in kanuistov ter ob 16.45 še finale.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!