Slovenki v Szegedu do srebra

Drugi športi 15. Jun 202418:56 0 komentarjev
Anja Osterman in Mia Medved
Foto: Kajakaška zveza Slovenije

Slovenski kajakašici Anja Osterman in Mia Medved sta na evropskem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v madžarskem Szegedu na 200 m med dvojicami osvojili srebrno kolajno. Boljši sta bili le Madžarki Blanka Kiss in Anna Lucz. V finalu na 200 m je med posamezniki nastopil tudi Anže Urankar in zasedel šesto mesto.

Enaintridesetletna Osterman in šest let mlajša Medved sta si finale zagotovili v petkovih predtekmovanjih, ko sta bili v svoji skupini drugi.

Tudi danes sta morali po tesnem boju premoč priznati le eni dvojici, Madžarkama Kiss in Lucz, ki sta bili vsega 0,143 sekunde hitrejši. Do brona sta prišli Poljakinji Katarzyna Kolodziejczyk in Sandra Ostrowska (+0,600).

Osterman je pred tremi leti sicer postala evropska prvakinja v tej disciplini skupaj s Špelo Ponomarenko Janić. Medved pa je dobitnica bronaste kolajne na prvenstvu za mlajše člane in članice pred dvema letoma.

Anja Osterman in Mia Medved
Foto: Kajakaška zveza Slovenije

Anže Urankar je v finalu posameznikov na 200 m zasedel šesto mesto. Slavil je Ukrajinec Oleksandr Zajcev s časom 35,407. Drugi je bil Poljak Jakub Stepun, tretji pa Gruzijec Badri Kavelašvili. Prvo trojico je sicer ločilo le 34 tisočink sekunde.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!