Angleži kaznovani za nespoštljivo obnašanje navijačev

Euro 10. Jul 202115:03 > 15:04 0 komentarjev
Angleški navijači so zvezi prislužili kazen. Foto: Guliverimage.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je Angleški nogometni zvezi (FA) naložila kazen v višini 30.000 evrov zaradi dveh incidentov navijačev na polfinalnem obračunu evropskega prvenstva med Anglijo in Dansko, poročajo tuje agencije. FA je kazen doletela zaradi uporabe laserja med odločilno enajstmetrovko ter žvižgov med intonacijo danske himne.

Uefa je po polfinalnem obračunu v četrtek odprla preiskavo proti FA in ugotovila nekaj nepravilnosti, zaradi česar bo morala tamkajšnja zveza plačati kazen v višini 30.000 evrov.

Angleži so polfinalni obračun dobili z 2:1, potem ko je v 104. minuti, torej ob koncu prvega dela podaljška, za kasnejše napredovanje v finale zadel Harry Kane. Pri tem so televizijski posnetki pokazali, kako je eden od navijačev motil danskega vratarja Kasperja Schmeichela z zelenim laserjem.

Obenem je Uefa posredovala tudi zaradi neprimernega obnašanja ter žvižgov med dansko himno na Wembleyju. Podobno je bilo tudi med intonacijo nemške himne v osmini finala, ko so domačini na Wembleyju slavili z 2:0, le da jim je takrat Uefa pogledala skozi prste.

Takole so angleški navijači z laserjem motili danskega vratarja Schmeichla med enajstmetrovko, ki je odločila tekmo. Foto: Twitter

Angleže v nedeljo čaka še finalni obračun proti Italiji. Na sporedu bo ob 21. uri, glavni sodnik pa bo Nizozemec Björn Kuipers.

V domači izbrani vrsti, ki bo še šesto od sedmih tekem odigrala na domačem Wembleyju, po vsej verjetnosti ne bo nastopil mladi zvezdnik Manchester Cityja, Phil Foden, ki je izpustil zadnji trening.