Arnautović kaznovan za rasističen izpad

Euro 2020 16. Jun 202116:05 0 komentarjev
Foto: Frank Hoermann/SVEN SIMON/picture-alliance/dpa/AP Images.

Napadalec avstrijske nogometne reprezentance Marko Arnautović je na tekmi skupine C proti Severni Makedoniji (3:1) ob proslavljanju zadetka rasistično ozmerjal Egzjana Alioskija in Egzona Bejtulaija. Tri dni po tekmi je bil s strani Uefe kaznovan z eno tekmo prepovedi igranja.

Marko Arnautović je v nedeljo v 89. minuti dosegel gol za 3:1 in ob proslavljanju z žaljivkami napadel nasprotna igralca. Za tarči si je izbral Egzona Bejtulaija in Ezgjana Alioskija, oba imata sicer tudi albanske korenine. S prsti je pokazal še znak, ki naj bi pomenil večvrednost bele rase.

Za nekaj neprimernih besed v tako čustveni tekmi bi se rad opravičil mojim prijateljem v Severni Makedoniji in Albaniji. Rad bi poudaril, da nisem rasist. Imam prijatelje v skoraj vsaki državi. Vsi, ki me poznajo, vedo, da govorim resnico,” se po tekmi nemudoma opravičil avstrijski napadalec.

A opravičilo ni preprečilo izreka kazni. Tako ne bo imel možnosti nastopa na drugi tekmi Avstrije, ko jim bodo v četrtek nasproti stali Nizozemci, je določila disciplinska komisije Uefe. Napadalec avstrijske reprezentance jo je glede na obnašanje še dobro odnesel.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!