Opravičilo ni bilo dovolj: Uefa sprožila postopek

Euro 15. Jun 202112:57 > 13:11 0 komentarjev
Marku Arnautoviću grozi kazen. Foto: Guliverimages

Avstrijski zvezdnik Marko Arnautović se je na tekmi proti Severni Makedoniji (3:1) ob proslavljanju zadetka povsem spozabil in domnevno rasistično ozmerjal makedonskega branilca Egzjana Alioskija.

V prvem krogu tekem Eura 2020 v skupini C je na štadionu v Bukarešti Avstrija s 3:1 premagala debitanta na največjem evropskem tekmovanju Severno Makedonijo. Tretji zadetek je za naše severne sosede dosegel Mario Arnautović, ki se je ob proslavi zadetka povsem spozabil in z žaljivkami obmetal nasprotnega igralca Ezgjana Alioskija.

Znak, ki naj bi pomenil več vrednost bele rase:

“Za nekaj neprimernih besed v tako čustveni tekmi bi se rad opravičil mojim prijateljem v Severni Makedoniji in Albaniji. Rad bi poudaril, da nisem rasist. Imam prijatelje v skoraj vsaki državi. Vsi, ki me poznajo, vedo, da govorim resnico,” se je na svojem Instagramu opravičil avstrijski napadalec.

zajem zaslona

Gre za nogometaša srbskih korenin, vsi pa vemo, kako radi se imajo Srbi in Albanci. Po nekaterih zapisih naj bi Alioskiju, ki sicer znan po tem, da je dežurni provokator, večkrat zabrusil “jeb** ti mat** šiptarsku,” in mu pokazal še simbol, ki naj bi označeval večvrednost bele rase.

Makedonska nogometna zveza je od Uefe že zahtevala, da razišče zadevo in primerno ukrepa, ta pa se ni obotavljala in sprožila disciplinski postopek. Kakšna kazen bo doletela vročekrvnega Avstrijca?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!