Boris Johnson: Pripeljimo nogomet domov

Euro 2020 8. Jul 20219:34 0 komentarjev
Boris Johnson
Foto: Frank Hoermann

Angleži so se po podaljšku (2:1) prvič v zgodovini uvrstili v veliki finale evropskega prvenstva. Danci so se hrabro borili, a na koncu morali priznati premoč Angležem, ki so se v finale uvrstili po sumljivo dosojeni enajstmetrovki.

“Ko si na uvrstitev v finale čakal tako dolgo, kot smo mi, so igralci – nekateri imajo zelo malo mednarodnih izkušenj – naredili odlično delo,” je po koncu dejal presrečni angleški selektor Gareth Southgate.

Gareth Southgate
Angleški selektor Gareth Southgate ni skrival navdušenja. Foto: AP Photo/Frank Augstein, Pool

“V največje veselje nam je to, da smo navijačem in naciji podarili čudovit večer, potovanje pa bo trajalo še štiri dni,” je dodal Southgate, ki se je spomnil tudi polfinalnega poraza na SP 2018: “V Moskvi smo na podoben večer trpeli, zdaj pa se nam je to vrnilo.”

Danski selektor: Grenko je takole zapustiti turnir

“Ena stvar je izgubiti tekmo, ampak izgubiti na tak način je res veliko razočaranje, ker so se ti fantje močno borili. Najprej moramo to prespati, preden bomo lahko govorili o občutkih. Grenko je takole zapustiti turnir,” je bil po koncu razočaran danski selektor Kasper Hjulmand.

Kasper Hjulmand
Danci so že z uvrstitvijo v polfinale presenetile vse, a želeli so si še več. Foto: Frank Hoermann

Polfinalne tekme na Wembleyju sta se sicer udeležila tudi britanski premier Boris Johnson in princ William, ki je predsednik angleške nogometne zveze. “Danes je Anglija igrala z vsem srcem. Kakšna odlična predstava varovancev Garetha Soutghata. Zdaj pa finale. Pripeljimo nogomet domov,” je po koncu tvitnil Johnson.

Finale v nedeljo

Tekma se bo na Wembleyju začela ob 21. uri, Anglija pa bo prvo evropsko lovoriko lovila proti Italiji, ki je v torek po izvajanju enajstmetrovk izločila Španijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!