Sporna enajstmetrovka: “To je škandal”

Euro 8. Jul 20218:09 > 12:02 0 komentarjev
Raheem Sterling
Raheem Sterling je Angležem v podaljšku priboril odločilno enajstmetrovko. Foto: Frank Hoermann

Nekdanji vezist Liverpoola Dietmar Hamann je obtožil zvezdnika angleške reprezentance Raheema Sterlinga, da je prelisičil sodnika in na sumljiv način Angleže prvič v zgodovini popeljal v finale evropskega prvenstva. Trije levi se bodo v nedeljo na Wembleyju z Italijo pomerili za evropsko krono.

Sredin polfinalni obračun na Wembleyju so bolje odprli Danci, ki so povedli z 1:0, a so Angleži po avtogolu Simon Kjaerja izenačili že v prvem delu. Redni del ni dal zmagovalca, zato se je odločitev prenesla v podaljške, tam pa je nizozemski sodnik Danny Makkelie pokazal na belo piko, ki jo je sicer zapravil Harry Kane, a angleški napadalec je hitro popravil napako in odbitek pospravil za hrbet danskega vratarja Kasperja Schmeichla.

Počasni posnetek je pokazal, da je bil kontakt branilca Joakima Maehleja nad Raheemom Sterlingom zelo nežen, mnogi celo trdijo, da ga ni bilo, a napadalec Cityja je padel in izsilil enajstmetrovko.

Dietmar Hamann
Didi je kar zamižal, ko je videl, kakšno darilo so prejeli Angleži. Foto: Frank Hoermann

Hamann: Angleži vedno zagovarjajo fair play, a to …

“To je škandal,” je v studiu RTE bentil nekdanji nemški reprezentant in član Liverpoola Dietmar Hamann. “Napredovali so zahvaljujoč enajstmetrovki, ki je ni bilo. To jim zagotovo ne bo v ponos. Angleži se vedno tolčejo po prsih, kako so steber fair playa in nikoli ne padejo brez potrebe. Sterling je zagotovo mislil, da ga bo Maehle zadel in le čakal, vseeno se ga danski branilec ni niti dotaknil,” je dodal Hamann.

Ne glede na to, ali je Sterling goljufal ali ne, tukaj je še VAR, ki je po mnenju Nemca spet zatajil. “VAR je bil uveden ravno zaradi primerov, kot je ta, da se razveljavi sodniške odločitve, kot je ta, a nič od nič. Ne vem, kaj so videli oziroma gledali v sobi za VAR. Žal mi je Dancev,” je sklenil.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!