Italija melje, skrbi pa poškodba Chiellinija

Euro 2020 17. Jun 20218:52 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino, Pool

Italija je prva reprezentanca na letošnjem evropskem prvenstvu, ki se je že prebila v izločilni del tekmovanja.

Četa Roberta Mancinija igra napadalen nogomet, ki ni v standardu z dosedaj videnim italijanskim reprezentančnim pristopom. Na letošnjem Euru so na dveh tekmah zabili že šest zadetkov. Močna je tudi obramba, ki še ni prejela gola.

Ob vprašanju, če so Italijani na enakem nivoju kot Francozi, je selektor Mancini dejal: “Francozi so aktualni svetovni prvaki, Portugalci so aktualni evropski prvaki, Belgijci so prvi na lestvici UEFE. Vsi so bližje končni stopnji v razvoju, a v nogometu se lahko zgodi karkoli.”

Italjanski reprezentanci sive lase povzroča predvsem poškodba kapetana Giorgia Chiellinija. Branilec je najprej zabil zadetek, ki je bil kasneje razveljavljen zaradi igre z roko, v 24. minuti pa je zaradi poškodbe zapustil igrišče. Kako resna je poškodba še ni znano, Mancini pa je ob tem dodal: “Več informacij glede poškodbe bo znanih v prihodnjih dneh, upamo pa, da ne gre za nič resnega.”

Italija se je sicer v skupini s Švico, Walesom in Turčijo že uvrstila v osmino finala Eura. Obe tekmi so dobili z rezultatom 3:0, čaka pa jih še obračun z Walesom za prvo mesto v skupini.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!