Italija z najboljšim uvodom v zgodovini Eura

Euro 2020 20. Jun 202122:07 > 22:07
Roberto Mancini z Italijo opravlja izjemno delo. Foto: guliverimage

Italijanska reprezentanca je nastope na evropskem prvenstvu začela izvrstno. Zmagala je na vseh treh tekmah, ob tem pa ni prejela niti zadetka.

Takšen uspeh ni uspel še nobeni reprezentanci do zdaj. Italijani so v skupini A namreč z devetimi točkami gladko prvi, zadeli so sedemkrat, mreža pa je na vseh treh tekmah ostala nedotaknjena.

Italijanski vezist Federico Chiesa, ki je bil izglasovan tudi za igralca tekme proti Walesu, je po srečanju izpostavil izjemno ekipno vzdušje v reprezentanci: “Trenutno igramo res izvrstno, ob tem pa se tudi zabavamo. Fantastičen občutek je igrati na Euru z italijansko reprezentanco zahvaljujoč trenerju. Živimo v momentu.”

Za lepo potezo se je odločil selektor Italije Roberto Mancini. Ob koncu tekme je nekaj minut dokazovanja ponudil rezervnemu vratarju Salvatoreju Siriguju, ki se po prvenstvu najverjetneje poslavlja od reprezentance. Menjava dokazuje izjemno vzdušje v reprezentanci Italije. Mancini je pri vprašanju o menjavi namreč izpostavil svoje največje obžalovanje v igralski karieri. Leta 1990 je bil namreč v kadru Italije na svetovnem prvenstvu, a priložnosti za igro ni dobil. Sirigu je tako dobil zadnjih nekaj minut na rimskem Olimpicu.

Komentari

Vaš komentar