Madžarski selektor o Ronaldu: Tega ne bi smel početi

Euro 2020 26. Jun 202112:10 > 12:10
Marco Rossi
Marco Rossi

Madžarska reprezentanca se je od skupinskega dela evropskega prvenstva poslovila na časten način.

Madžari so na evropskem prvenstvu igrali v “skupini smrti” v kateri so bile še Francija, Nemčija in Portugalska. Mnogi so verjeli, da bodo omenjene tri reprezentance zlahka prišel do zmage proti Madžarski, a so se motili.

Madžari so prikazali izjemen odpor in bili le korak stran od velike senzacije ter uvrstitve v osmino finala.

Do samega zaključka so na tekmi proti Nemčiji vodili z 2:1, zmaga bi jih peljala v izločilne boje, a so Nemci nato rezultat vendarle uspeli poravnati. Po dvoboju so Madžari prejeli številne pohvale na račun svoje borbenosti.

REUTERS/Bernadett Szabo
REUTERS/Bernadett Szabo

Po slovesu od evropskega prvenstva se je v središču pozornosti znašel selektor Marco Rossi, ki je dal intervju za italijanski časnik La Gazzetta dello Sport in v katerem je spregovoril o tekmah proti Franciji, Nemčiji ter Portugalski. Omenil je tudi zvezdnike proti katerim so igrali njegovi igralci in tam izpostavil Cristiana Ronalda.

Madžarski selektor je dejal, da je Cristiano Ronaldo velik šampion, a ga je njegovo vedenje preprosto živciralo.

“Ronaldo je zares velik šampion, a včasih lahko človeka precej znervira. Potem, ko je v 87. minuti iz enajstmetrovke dosegel zadetek za 2:0 je slavil, kot da bi zadel v finalu. Ljudje vidijo takšne malenkosti in enostavno vas to znervira,” je dejal Rossi.

Madžari so skupinski del evropskega prvenstva z dvema točkama končali na zadnjem mestu. Na prvi tekmi jih je s 3:0 premagala Portugalska, nato pa so remizirali proti Franciji (1:1) in Nemčiji (2:2).

Komentari

Vaš komentar