Čeferin: To ne bo običajno prvenstvo

Euro 2020 11. Jun 202117:48
Aleksander Čeferin (Foto: Guliver Images)

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je pred današnjim uvodnim dvobojem evropskega prvenstva med Italijo in Turčijo dejal, da se bodo reprezentance zaradi pandemije koronavirusa soočile z edinstveno situacijo.

“To ne bo običajno evropsko prvenstvo, saj poteka v enajstih državah, za nameček pa je tu še pandemija, ki otežuje potovanja,” je danes v Rimu za tiskovno agencijo AFP dejal Aleksander Čeferin in dodal, da se bo zaradi tega vsaka reprezentanc znašla v edinstveni situaciji.

Kljub temu da so le nekaj dni pred pričetkom tekmovanja pozitivne primere okužbe s koronavirusom odkrili tako v reprezentancah Španije, Rusije kot Švedske, pa je prvi mož Uefe prepričan, da bo prvenstvo potekalo nemoteno vse do zadnjega dne, ko bo 11. julija na stadionu Wembley v Londonu odigran finale.

“Mislim, da tekme ne bodo preložene. Tako imenovani mehurčki bodo zelo striktni, takšen je tudi naš zdravstveni protokol. Smo zaščiteni, igralci pa še toliko bolj. Mislim, da gre za varen turnir, čeprav nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi. Kljub temu sem samozavesten, da bo vse potekalo tako, kot mora,” je še zaključil 53-letni Slovenec.

Komentari

Vaš komentar