Razočarani Angleži se morajo pogledati v ogledalo

Euro 19. Jun 202111:42 > 11:49 0 komentarjev
Harry Kane je na prvih dveh tekmah Anglije streljal s slepimi naboji in je povsem razočaral. Foto: David Klein/CSM via ZUMA Wire

Angleži so na drugi tekmi Eura 2020 le remizirali s Škotsko (0:0). Imajo štiri točke, a za zdaj si napredovanje še niso zagotovili.

Trije levi so na svoji prvi tekmi evropskega prvenstva premagali Hrvaško (1:0), na drugi tekmi na Wembleyju pa naleteli na trdoživo Škotsko, ki je ubranila vse napade angleške izbrane vrste. Roko na srce jih niti ni bilo veliko.

“Za nami je frustrirajoča noč, saj vemo, da lahko igramo bolje. Dobro je, da nismo izgubili, kar je na turnirju zelo pomembno,” je po remiju s Škoti v intervjuju za ITV začel angleški selektor Garteh Southgate. “Čestitke Škotski, ki je igrala dobro in se pogumno branila, mi pa nismo storili dovolj za zmago,” je še dodal.

Anglija je proti škotskim vratom sprožila devet strelov, le eden je šel v okvir vrat. “Celotna ekipa se mora pogledati v ogledalo, začenši z mano, biti moramo boljši. Nocoj nismo storili dovolj za zmago. Priigrali smo si premalo priložnosti,” je priznal.

“Vemo, da smo razočarali. Sebe in navijače, a moramo se dvigniti in pokazati več v zadnjem krogu proti Čehom,” je še sklenil angleški selektor.

Angležem bi za napredovanje v izločilne boje v zadnjem krogu skupinskega dela zadoščal že remi, enako velja za Čehe, kar je slaba novice za svetovne podprvake Hrvate.