Odlične novice: Danski superzvezdnik se že šali in smeje

Euro 14. Jun 202112:03 > 16:01
REUTERS/Hannah Mckay

Danski superzvezdnik Christian Eriksen, ki se je med tekmo na Euru 2020 proti Finski zgrudil na igrišču in so ga oživljali, se dobro počuti. Odlične novice je svetu posredoval njegov zastopnik, ki je za italijanski dnevnik Gazzetta dello Sport razkril, da bo Eriksen, ki dobro okreva, morda že čez dva dni zapustil bolnišnico.

Nogometaš Interja se je zgrudil v 43. minuti tekme proti Finski v domačem Koebenhavnu. Takoj je bilo jasno, da se Erisken bori za življenje, po uspešnem oživljanju pa ga je zdravniško osebje prepeljalo v bolnišnico.

Po pravi drami, vsi igralci in navijači so bili vidno šokirano, je bila tekma prekinjena. Nadaljevala se je šele, ko je bilo znano, da je stanje nogometaša stabilno. Zdravniki so pozneje potrdili, da je Eriksen na igrišču utrpel srčni zastoj.

Se že šali, smeje in je dobro razpoložen. Dobro okreva,” je o Eriksenu po obisku svojega varovanca v bolnišnici za Gazzetto dejal njegov agent Martin Schoots.

Vse nas zanima, kaj oziroma zakaj se je zgodilo. Vsi bi čim prej to radi izvedeli, tudi on. Zdravniki opravljajo številne preglede in to zahteva čas,” je dodal Schoots.

29-letnik je že končal z nastopi na Euru 2020, kmalu pa naj bi zapustil bolnišnico in okrevanje nadaljeval v domači oskrbi. Igralčev agent je dejal, da bo Eriksen v bolnišnici ostal še danes in “morda tudi še v torek”.

Vesel je, ker je videl, kako veliko ljudi skrbi zanj. Prejema številna sporočila podpore z vsega sveta,” je nadaljeval Schoots in razkril, da bo Eriksen v nadaljevanju turnirja reprezentančne kolege vzpodbujal kot najbolj zvest navijač. “Brez dvoma si želi kot navijač podpirati reprezentanco.”

Danska bo znova na delu v četrtek ob 18. uri, ko jo čaka obračun z Belgijo.

REUTERS/Piroschka Van De Wouw REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw
AP Photo/Martin Meissner, Pool AP Photo/Martin Meissner, Pool
AP Photo/Martin Meissner, Pool
Christian Eriksen Christian Eriksen
Foto: Guliverimages
Christian Eriksen ostaja v bolnišnični oskrbi. Foto: Guliverimages
Danci so se po grozljivki vrnili na igrišče, a niso bili prav, breme je bilo prehudo. Foto: AP Photo/Martin Meissner
Neljubi prizori v Kobenhavnu na tekmi med Danci in Finci (Foto: AP Photo/Martin Meissner)

Komentari

Vaš komentar