Southgatu se za prihodnost ni bati

Euro 26. Jun 20218:47 > 9:09 0 komentarjev
S
Gareth Southgate, selektor angleške nogometne reprezentance. Foto: Guliverimage.

Angleška nogometna zveza je zelo zadovoljna z delom selektorja Garetha Southgata, tako zelo, da si želi z njim podaljšati pogodbo, ne glede na razplet osmine finala, kjer Angleže čakajo Nemci, poroča The Telegraph.

Izvršni direktor angleške nogometne zveze Mark Mullingham pravi, da ima selektor njihove članske nogometne reprezentance “neomajno podporo in opravlja fantastično delo.”

Gareth Southgate ima sicer pogodbo sklenjeno do konca svetovnega prvenstva v Katarju, do decembra 2022. Takoj po koncu letošnjega evropskega prvenstva si želi zveza z njim podaljšati sodelovanje. The Telegraph še piše, da bi mu podaljšanje ponudili tudi, če bi Anglija izpadla po skupinskem delu.

Angleži so v skupini D s Hrvaško, Češko in Škotsko zasedli prvo mesto. Dvakrat so zmagali z minimalnim izidom 1:0 in se enkrat razšli z remijem brez golov. Gola v 270 minutah igre na Euru 2020 še niso prejeli.

Gareth Southgate, selektor angleške nogometne reprezentance. Foto: Guliverimage.

“Formalne pogovore bomo odprli po prvenstvu. Če me vprašate že zdaj, lahko potrdim, da si želimo podaljšati sodelovanje. Vse, kar smo videli do zdaj, lahko označimo za dobro, želimo, da s tem nadaljuje,” je dejal Bullingham.

Želijo, da ostane do EP 2024

Southgate je sicer na klop Anglije prišel novembra 2016, potem ko je odletel Sam Allardyce. Ko je Anglijo na svetovnem prvenstvu v Rusiji leta 2018 popeljal do polfinala, je pogodbo podaljšal do decembra 2022.

Na zvezi s podaljšanjem hitijo tudi zato, ker je Southgate že namigoval, da se želi vrniti v klubski nogomet. Angleži si ga na klopi želijo vsaj do konca naslednjega evropskega prvenstva, ki ga leta 2024 gosti Nemčija.

Anglija bo tekmo osmine finala proti Nemčiji sicer igrala v torek, ob 18. uri.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!