Hud udarec: Slovenija EuroBasket nadaljuje z enajsterico

Zoran Dragić. Foto: Fiba

Dan po zmagi nad Belgijo v osmini finala so iz slovenskega tabora sporočili, da je za Zorana Dragića evropsko prvenstvo v Berlinu končano. Brez košarke vsaj šest tednov.

Že ko je v drugi četrtini sobotne tekme z Belgijo obležal pod košem in nato drugi polčas spremljal v oblačilih za prosti čas, je bilo mogoče slutiti, da poškodba Zorana Dragića ni povsem nedolžna. Dan zatem je prišla potrditev. EuroBasket 2022 je za košarkarja ljubljanske Olimpije končan.

“Reprezentančna zdravnika Marko Macura in Branko Cvetičanin sta popoldan takoj opravila ultrazvok poškodovane mišice, dodatni pregled z magnetno resonanco pa je na žalost potrdil njune slutnje. Zoran Dragič si je namreč strgal del štiriglave stegenske mišice in bo z igrišč predvidoma odsoten šest do osem tednov, kolikor običajno traja okrevanje po tovrstni poškodbi,” je po nedeljskem pregledu sporočil tiskovni predstavnik KZS.

V Nemčiji je sicer mlajši Dragić, ki je zaradi poškodbe manjkal že na zadnjem evropskem prvenstvu, na šestih tekmah v povprečju dosegel 5,3 točke, 3,2 skoka in 1,2 asistence. Met mu resda ni stekel, se je pa na prelomnih tekmah izkazal z izjemnim delom v obrambi.

Njegova poškodba, po kateri slovenska reprezentanca, pred katero je četrtfinale z Belgijo (sreda, 20.30), EP nadaljuje z enajstimi košarkarji, vnovič osvetljuje določanje seznama potnikov. Spomnimo, kot zadnji je brez vozovnice za Köln ostal Gregor Hrovat, ki bi v rotaciji zdaj lahko zamenjal Dragića, selektor Aleksander Sekulić pa je na pot odpeljal petega organizatorja igre.

Foto: Fiba

“Očitno mi ni usojeno, da bi reprezentanci lahko pomagal v odločilnih bojih na evropskih prvenstvih. A to je pač nepredvidljivost športa. Soigralcem bom pomagal s klopi, jih glasno vzpodbujal ter s tem dodajal pozitivno energijo, ki jo bomo v naslednjih dneh še kako potrebovali. Verjamem, da bodo fantje še bolj stopili skupaj, na igrišču pustili srce in se bomo na koncu veselili dobrega rezultata, ki si ga vsi tako močno želimo. Sam v teh dneh že začenjam z rehabilitacijo. Tako v reprezentanci, kot v klubu imamo odlično zdravniško, fizioterapevtsko in trenersko službo ter skupaj bomo naredili vse, da se na parket vrnem dobro pripravljen”, je po prejemu zdravniških izvidov misli strnil Zoran Dragić, za katerega v Berlinu, tako kot za brata Gorana, s tribun pesti stiskata tudi starša Marinko in Mojca.

Iz Berlina

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje