Po škandalu s taksiji sedaj še afera ‘železniška postaja’

Köln HauptBahnhof; Foto: Guliverimage

Slovenska košarkarska reprezentanca je po uvrstitvi v izločilne boje Eurobasketa 2022 naletela na logističen zaplet. Državno izbrano vrsto čaka pot iz Kölna v Berlin, a tu se je zapletlo, saj je glavna železniška postaja v mestu ob reki Ren paralizirana. Zdaj se bo proti Berlinu odpravila z letalom.

Iz skupine B so se v Berlin poleg čete Aleksandra Sekulića prebile še reprezentance Francije, Litve in domačinka Nemčija.

Vsi so se želeli do nemške prestolnice odpraviti z vlakom, na glavni železniški postaji v Kölnu pa presenečeni ugotovili, da bo na selitev proti vzhodu države potrebno še malce počakati. Časnik Bild poroča, da je promet na omenjeni postaji preusmerjen drugam, razlog za kaos pa je pokvarjena omarica za signaliziranje prometa.

Predstavnik za stike z mediji pri podjetju Deutsche Bahn (nemška različica Slovenskih železnic) je pojasnil, da za zdaj vlaki skozi glavno postajo ne morejo potovati, zato prihaja do izdatnih zamud v prometu. Vozi lahko le linija S-Bahn, ki pa do Berlina ne pelje.

Nemcem tokrat ponagajala voda

Potnikom, ki v Köln še niso prispeli, je Deutsche Bahn svetoval, naj se – namesto na glavno postajo – odpravijo k postajališču Kölnsko sejmišče/Deutz, nato pa peš prestopijo na levi breg Rena, ali pa si pomagajo s tramvajem.

Razlog za okvaro signalne omarice je bil vdor vode, je še povedal predstavnik za medije.

Naj spomnimo, Slovenija se je z logističnim zapletom srečala še preden je odigrala prvi napad na Eurobasketu.

V Kölnu so jim za prvo tekmo skupinskega dela proti Litvi organizatorji namreč pozabili naročiti avtobus in tako so se Luka Dončić & družba na srečanje v Lanxess Areno odpravili kar s taksi službo.

Slovenska reprezentanca se je za pot z vlakom odločila zato, da danes podaljša spanec, saj bi v primeru leta v Berlin morala odprava budilke naviti za zgodnje jutranje ure. Zdaj bodo slovenski košarkarji vseeno uporabili letalski prevoz.

Komentari

Vaš komentar