Pred osmino finala velik udarec za možnosti Turčije

Eurobasket 2022 9. Sep 202214:12 0 komentarjev
Turčija Francija košarka
Shane Larking, foto: FIBA

Turška košarkarska reprezentanca je pred sobotnim dvobojem osmine finala EuroBasketa ostala brez prvega organizatorja igre Shana Larkina. Naturalizirani Američan bo zaradi poškodbe počival vsaj dva meseca.

Selektor Ergin Ataman je pred težkim obračunom proti Franciji, ki bo v soboto ob 12.00 prvi od osmih v osmini finala evropskega prvenstva, ostal brez glavnega ideologa igre. V skupinskem delu EuroBasketa je bil Shane Larkin prvi asistent moštva, na petih tekmah je v slabih 35 minutah igre v povprečju vpisal 9,2 točke in sedem asistenc.

Na Larkina se pri velikih uspehih, ki jih zadnja leta piše Anadolu Efes, Ataman zanaša tudi v klubski košarki, kjer sodelujeta že štiri leta. Zadnji dve sezoni sta skupaj osvojila tudi Evroligo.

Prave zamenjave zanj Turki nimajo, zato je to velik udarec za njihove možnosti proti Francozom. Larkin je sicer poškodbo prsta staknil že na prvi tekmi proti Črni gori, gre za njegovo desno roko, ki je strelska, kar pojasni tudi njegov slabši met, zadel je zanj skromnih 33 odstotkov vseh metov iz igre.

Po koncu skupinskega dela pa odpotoval v Carigrad na dodatne preiskave, kjer so potrdili težjo poškodbo. Potrebna bo operacija in nato še dvomesečni počitek. Tako bo izpustil tako preostanek evropskega prvenstva kot tudi začetek sezone z Efesom.

Ergin Ataman. Foto: REUTERS/Irakli Gedenidze via Guliver

Brez bele zastave

“To je za nas šok, saj smo res pričakovali, da se bo vrnil. Zanj je EuroBasket končan. Brez njega smo v napadu izgubili zelo veliko, a moje moštvo je dobro, še vedno nam je ostalo dovolj dobrih igralcev,” je za BasketNews novico komentiral turški selektor, ki ne meče puške v koruzo.

Večje breme bo zdaj padlo predvsem na Bugrahana Tuncerja, pri organizaciji napadov bodo morali več sodelovati tudi trije košarkarji iz lige NBA – Cedi Osman, Furkan Korkmaz in Alperen Sengun.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!