Znan tekmec slovenskih košarkarjev v osmini finala

Eurobasket 2022 7. Sep 202221:14
Delite:
Slovenija belgija osmina finala eurobasket
Foto: FIBA

Slovenija se bo v osmini finala EuroBasketa 2022 pomerila z reprezentanco Belgije. Tekmeca je Slovencem z zmago proti Gruziji določila Črna gora. Tekma bo v soboto, 10. septembra v Berlinu.

Tekmo osmine finala bomo spremljali v živo:

Slovenski košarkarji so na evropskem prvenstvu osvojili prvo mesto v skupini B, potem ko so v zadnjem krogu na krilih fantastičnega Luke Dončića porazili še Francijo in tako predtekmovalni del sklenili s štirimi zmagami in enim porazom.

V osmini finala se skupina B križa z najboljšimi štirimi iz skupine A, kjer so prvo mesto osvojili Španci, drugo Turki, tretje Črnogorci in četrto Belgijci. Najboljši iz ene skupine se pomeri s četrtim iz druge in tako naprej. Po tem ključu je razplet Sloveniji v prvem krogu izločilnih bojev namenil Belgijo.

Osmina finala – Berlin:

Sobota, 10. september:

12.00 Turčija – Francija
14.45 Slovenija – Belgija

18.00 Nemčija – Črna gora
20.45 Španija – Litva

Nedelja, 11. september:

12.00 Ukrajina – Poljska

14.45 Finska – Hrvaška
18.00 Srbija – Italija
20.45 Grčija – Češka

Kakšna je pot Slovenije v nadaljevanju?

Športniki radi poudarjajo, da kalkuliranje ni pametno, a dejstvo je, da so si Slovenci z zmago proti Franciji zagotovili precej lažjo pot do polfinala. Vsaj na papirju. V primeru poraza bi namreč zasedli tretje mesto v skupini B in v osmini finala igrali s Turčijo. V morebitnem četrtfinalu bi se lahko srečali že s Srbijo, ki je osvojila prvo mesto v skupini D.

Zaradi zmage je pot Slovenije vendarle precej drugačna. V potencialnem četrtfinalu bi se Slovenci v primeru napredovanja srečali z zmagovalcev dvoboja Ukrajina in Poljska. V polfinalu bi se nato že lahko srečali s Srbijo, v vsakem primeru pa se Slovenija pred finalom ne more srečati z Grčijo, ki si je z izjemnim Giannisom Antetokounmpom zagotovila zmago v skupini C.

Morebitni tekmeci Slovenije v četrtfinalu: Ukrajina in Poljska.

Morebitni tekmeci Slovenije v polfinalu: Srbija, Italija, Turčija, Francija.

Komentari

Vaš komentar