Znani vsi četrtfinalni pari EuroBasketa

Eurobasket 2022 11. Sep 202220:09 > 22:41 0 komentarjev
Foto: FIBA

Slovenska košarkarska reprezentanca je dobila tekmeca v četrtfinalu evropskega prvenstva. Nasproti ji bo stala reprezentanca Poljske. Za presenečenje so poskrbeli košarkarji Finske, ki so premagali Hrvaško. Za še večji šok pa so poskrbeli Italijani, ki so izločili Srbe.

Poljaki so v osmini finala ugnali Ukrajino s 94:86 in se uvrstili v četrtfinale. Poljska je bolje začela in prvo četrtino dobila. Nato so bolje zaigrali Ukrajinci, ki so na začetku drugega polčasa povedli tudi za sedem točk. Še do konca tretje četrtine je Poljakom uspel preobrat.

V zadnjih desetih minutah sta se ekipi izmenjevali v vodstvu, nato pa je Poljska po nekaj dobrih minutah povedla za 9 točk. Ukrajinci so se hitro spet približali, a do preobrata jim ni uspelo.

A. J. Slaughter in Mateusz Ponitka sta bila s 24 oziroma 22 točkami najbolj razpoložena pri Poljakih. Pri Ukrajincih je Vyacheslav Bobrov dosegel 15 točk.

Med najboljšimi osmimi jih čaka izjemno težek nasprotnik: reprezentanca Slovenije. Varovanci Aleksandra Sekulića so v osmini finala ugnali Belgijo.

Tekma med Slovenijo in Poljsko v berlinski Mercedes-Benz Areni bo v sredo ob 20:30.

Četrtfinalna srečanja (Berlin)

Torek:

Ob 17.15: Španija – Finska

Ob 20.30 uri: Nemčija – Grčija

Sreda

Ob 17.15: Francija – Italija

Ob 20.30: Slovenija – Poljska