V Kölnu tudi izjemna Dallasova ekspedicija

Mark Cuban. Foto: Guliverimage

Ambasador EuroBasketa 2022 Dirk Nowitzki in prvi zvezdnik slovenske košarke Luka Dončića sta v Kölnu privabila tudi ugledno odpravo iz Dallasa, na čelu katere je Mark Cuban.

V medijskem središču v Kölnu smo lahko ob začetku evropskega košarkarskega prvenstva naleteli na številne ameriške novinarje, tudi iz Teksasa. Luka Dončić je vendarle globalna zvezda, katerega sleherni košarkarski korak odmeva tudi v državi njegovega klubskega delodajalca.

Na številne dončiće je mogoče naleteti tudi pred Lanxess areno, pri čemer lastniki njegovih dresov in majic s številko 77 še zdaleč niso (le) Slovenci. Že zgolj kratek sprehod okrog dvorane in klepet z ljubitelji košarke priča o tem, da bodo mnogi tekme slovenske reprezentance spremljali izključno zaradi Dončića. To sta nam potrdila tudi nemški oče in sin, oblečena v Dallasove majice. Starejši je imel na hrbtu številko 41, s katero je v ligi NBA navduševal Dirk Nowitzki, mlajši prisega na Dončića.

Foto: MaPa

Legendarni Nemec in slovenski zvezdnik se bosta v podzemlju mogočne dvorane po vsej verjetnosti srečala tudi zvečer. Predvsem pa bosta oba deležna prav posebne pozornosti. Vsak na svoj način. Dončić na tekmi z Litvo, Nowitzki na tekmi med Nemčijo in Francijo. Pred njo bo namreč nemška košarkarska zveza upokojila dres s številko 14. Z njim je skoraj desetletje in pol navduševal 213 centimetrov visoki košarkar iz Würzburga ter med drugim osvojil srebro na evropskem (2005) in bron na svetovnem prvenstvu (2002).

Tandem Nowitzki-Dončić, ki je eno leto skupaj plesal tudi na parketu lige NBA, pa je očiten razlog za prihod ugledne delegacije iz Dallasa. Tako so v Köln že v sredo med drugim pripotovali lastnik Dallas Mavericks Mark Cuban, trener ekipe Jason Kidd in pomemben član klubskega vodstva Michael Finley, torej stari znanci, ki so bili lani ljubljanski gostje ob podpisu Dončićeve pogodbe.