Celjani izgubili z Meranom

Alpska liga 3. Feb 202420:53 0 komentarjev
RST Pellet Celje Gal Koren
Foto: Aleš Fevžer

Hokejisti RST Pellet Celja so na šesti tekmi kvalifikacijske skupine A v alpski ligi doma izgubili z Meranom s 3:6 (0:3, 2:2, 1:1).

#related-news_0

Hokejisti Celja so po zmagi nad Linzom v kvalifikacijski skupini doživeli boleč poraz z Meranom. Posebej bode v oči dejstvo, da so izgubili prvi del, v drugih dveh tretjinah pa so bili enakovredni favoriziranim Italijanom. Po porazu so se močno oddaljili od možnosti za napredovanje.

Tekma je bila izgubljena v 27. minuti, ko je Joseph Yasuo Garreffa zadel za vodstvo Južnih Tirolcev s 4:0. Mikus Mintautiškis in Gal Sodja Zalokar pa sta Celjane v srednjem delu približala na 1:4 in 2:5. Nekaj upanja je domačim v 51. minuti z golom za 3:5 vrnil Jure Povše, a so bili gostitelji daleč od preobrata. Zmago gostov je v zadnji minuti z drugim golom na tekmi potrdil Garreffa.

Na lestvici skupine A sta zdaj trdno na vrhu Sij Acroni Jesenice in Merano in prav prvi dve mesti vodita v nadaljevalne izločilne boje.

Naslednjo tekmo bodo Celjani v alpski ligi igrali šele po reprezentančnem premoru, ko bodo 17. februarja gostovali na Jesenicah. Gorenjce že dva dni prej čaka gostovanje v Val Gardeni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!