Jeseničani kljub visoki zmagi brez končnice

Alpska liga 24. Feb 202422:05 0 komentarjev
HDD Sij Acroni Jesenice
Foto: Denis Sadiković

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v zadnji tekmi drugega dela alpske lige v kvalifikacijski skupini za uvrstitev v končnico premagali drugo zasedbo Linza s 7:1 (3:1, 2:0, 2:0). A so kljub temu ostali brez končnice, saj je na drugi tekmi Merano premagal Val Gardeno s 5:3 in ohranil prednost na lestvici.

Hokejisti Sija Acronija Jesenic, sicer še aktualni prvaki alpske lige, so se pred današnjim zadnjim krogom znašli v nezavidljivem položaju. Po porazih prejšnji teden s Celjani (4:6) in v četrtek proti neposrednim tekmecem v Meranu (0:4) so namreč zdrsnili z mest, ki še omogočajo nadaljevanje sezone. Iz vsake od dveh skupin sta v dodatne kvalifikacije vodili le prvo in drugo.

Pred današnjim obračunom so bili Jeseničani na tretjem mestu lestvice skupine A s 13 točkami. Prvo mesto si je že pred koncem zagotovila Val Gardena z 20 točkami, drugi pa je bil Merano s 15.

Jeseničani so tako za morebitno nadaljevanje sezone ob nujni zmagi danes proti Linzu potrebovali še pomoč Val Gardene. Če bi Merano izgubil, bi ga še lahko preskočili, sicer pa bi ostali na tretjem mestu.

Na koncu se je razpletlo s slabšo možnostjo za slovenski klub. Svojo nalogo so danes sicer železarji opravili dobro in pričakovano brez težav premagali zadnjeuvrščene tekmece.

Na koncu je bil izid 7:1, izkazal se je štirikratni strelec Žan Jezovšek, dvakrat je zadel Maks Selan, enkrat pa Eric Pance. Vse to pa nazadnje ni bilo dovolj, saj je Merano zmagal v Val Gardeni. Nekaj upanja je za Jeseničane pomenilo vodstvo Gardene z 2:1 po dveh tretjinah, a so hokejisti Merana v zadnji s 4:1 poskrbeli za preobrat, končni uspeh in drugo mesto v tej skupini ter končnico, za Jeseničane pa je to pomenilo konec mednarodne sezone.

Po končanem drugem delu sezone so v skupini master, kjer si je šesterice že neposredno zagotovila končnico, na prvem mestu končali hokejisti Rittna pred Cortino, mlado ekipo Salzburga, Vipitenom, Zell am Seejem in Bregenzerwaldom.

Za še dve vstopnici za končnico pa se bodo v dodatnih kvalifikacijah pomerili Merano in Kitzbühel ter Val Gardena in Unterland. Igrali bodo na dve zmagi, zmagovalca teh parov bosta dopolnila seznam četrtfinalistov za končnico, ta se bo nato začela 5. marca.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!