Jeseničani do nove visoke zmage in prvega mesta

Alpska liga 21. Okt 202221:20
HDD Sij Acroni Jesenice
Foto: Aleš Fevžer

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige premagali Lustenau s 7:1 (4:0, 2:1, 1:0) in so spet na prvem mestu lestvice.

Železarji so v regionalnem tekmovanju imeli skoraj 14 dni premora, saj so prejšnji konec tedna nastopali na turnirju evropskega celinskega pokala. V Asiagu so proti starim znancem iz prejšnjih letih izgubili odločilno tekmo z 2:5, a po izstopu kazahstanskega moštva Saryarka Karaganda kot najboljša drugouvrščena ekipa vendarle napredovali v nadaljnje tekmovanje.

V alpski ligi jih je danes čakala teoretično lahka naloga. K Jeseničanom, drugi ekipi lige (ob tekmi manj so za točko zaostajali za Cortino), je prišla predzadnja zasedba, ki je na prvih osmih tekmah dosegla le dve zmagi. Na koncu so domači zmagali zanesljivo s šestimi goli razlike.

Železarji spet na prvem mestu

Hitro je bilo jasno, da Lustenau ne bo mogel slediti Jeseničanom. Ti so prvič zadeli v sedmi minuti, uspešen je bil Erik Svetina, sledil je še prvi zadetek v ligi mladega Ožbeja Repa, v prvi tretjini pa sta se med strelce vpisala še Žan Jezovšek in Rudolfs Polcs celo z igralcem manj.

V drugi tretjini so domači zadeli še dvakrat (Svetina, Polcs), ni pa jim uspelo ohraniti mreže nedotaknjene, saj so gostje premagali Anttija Karjalainena, ko so znižali na 1:6.

V zadnjem delu so domači močno popustili ritem, Polcs pa je zanesljivo in zasluženo zmago, po kateri so železarji spet na prvem mestu lestvice, potrdil še s svojim tretjim zadetkom na tekmi.

Jeseničane naslednja naloga v ligi čaka že v soboto, ko bodo v drugi polovici domačega dvojčka tekem v dveh dneh v Podmežakli gostili še Fasso.

Standings provided by Sofascore