Jesenice vendarle nadaljujejo pot v kontinentalnem pokalu

Hokej 17. Okt 20227:52 0 komentarjev
Foto: IIHF/Vito de Romeo

Čeprav se je sinočnji poraz proti Asiagu zdel usoden za evropske ambicije Jeseničanov, pa se je po tekmi izkazalo, da bodo železarji nadaljevali svojo pot v kontinentalnem pokalu. Aktualni podprvak tekmovanja, kazahstanski Saryarka Karaganda, je namreč izstopil in na turnirju 3. kroga ne bo tekmoval. Jesenice tako od 18. do 20. novembra čaka nastopanje v Cardiffu.

Da iz skupine D, ki je igrala v Asiagu, v naslednji krog kontinentalnega pokala vodi le prvo mesto, je veljalo vse do sinoči. Obračun med novopečenimi člani lige ICE in Jesenicami je tako v dvorani Odegard odločal o zmagovalcu skupine in potniku v 3. krog tekmovanja v skupini F, ki ga bo od 18. do 20. novembra gostila slovaška Nitra, tam pa bosta nastopala še ukrajinski Kremenčuk in poljska Unia Oswiecim (pod vodstvom Nika Zupančiča). Tam bo tako nastopal tudi Asiago.

Vzporedno s turnirjem na Južnem Tirolskem je v Angersu igrala tudi skupina D. Tudi tam je s tremi zmagami napredoval domačin, ki je v odločilni tekmi s 4:1 ugnal romunsko Miercureo Ciuc.

Foto: IIHF/Vito de Romeo

Toda kot se je izkazalo sinoči, so Jesenice na daljavo bile bitko s Miercureo Ciuc. Iz tekmovanja v 3. krogu (skupina E) je zaradi prevelikega števila ruskih registriranih igralcev izstopil kazahstanski Saryarka Karaganda, sicer aktualni podprvak drugorazrednega tekmovanja na stari celini. Mesto v skupini E tako pripada najboljši drugouvrščeni ekipi iz skupin C in D, v tem primeru pa so to Jesenice.

Železarji so namreč za dve zmagi zbrali šest točk z gol razliko +7 (14:7), medtem ko je Miercurea Ciuc prav tako zbrala šest točk, njena gol razlika pa znaša 11:6 (+5). To so v taboru rdečih očitno vedeli, saj je branilec David Planko v izjavi po tekmi dejal, da so kljub porazu izpolnili cilj in napredovali. Kot so nam sporočili iz kluba, “to verjetno drži, a o tem še nismo javno govorili, saj čakamo na potrditev iz Mednarodne hokejske zveze”.

Jesenice se bodo tako od 18. do 20. novembra mudile na turnirju 3. kroga v Cardiffu, kjer bodo poleg domačinov in Angersa moči merili še z latvijsko Zemgale Jelgavo. Na finalni turnir (13.-15. januar) peljeta prvi dve mesti obeh skupin.

Kontinentalni pokal, 2. krog

SKUPINA C 

1. Angers

2. Miercurea Ciuc

3. Ferencvaroš

4. Sisak

SKUPINA D

1. Asiago

2. Jesenice

3. Buz Adamlar

4. Vojvodina

* Po izstopu Saryarke Karagande sta v 3. krog vodili prvi mesti in najbolje drugouvrščena ekipa. 

Kontinentalni pokal, 3. krog

SKUPINA E (Cardiff, 18.-20. november)

Cardiff Devils

Zemgale Jelgava

Angers

Jesenice

SKUPINA F (Nitra, 18.-20. november)

Nitra

Unia Oswiecim

Kremenčuk

Asiago

* Na finalni turnir napredujeta po dve najboljši ekipi vsake skupine. 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!