Jeseničani težje od pričakovanj spet na zmagovitih tirnicah

Alpska liga 8. Dec 202223:47
Foto: HDD Sij Acroni Jesenice

Po torkovem porazu pri drugi ekipi Celovca so hokejisti Jesenic v okviru alpske lige danes gostovali pri Fassi in se po odlični zadnji tretjini vrnili na zmagovito pot. Pri moštvu iz Canazeia so slavili s 3:1.

Hokejisti Jesenic so v torek gostovali pri KAC-u II in prvič po 16 zaporednih tekmah doživeli poraz. Celovčani so bili boljši z 2:1, železarji pa so se danes odpravili še na drugo zaporedno gostovanje.

Pot jih je vodila na sever Italije, v mesto Canazei, kjer so gostovali pri Fassi. Ta trenutno na lestvici zaseda 13. mesto med 15 ekipami. Tekma se je zaradi gneče na cesti začela s polurno zamudo (ob 21. uri), kar pa gostov ni zmedlo. V sedmi minuti so prek Rudolfsa Polcsa povedli z 1:0, in čeprav so domači v prvem delu več streljali (12:7), so to prednost zadržali tudi do odmora.

To je rdečim pravzaprav uspelo do druge polovice tekme, ko so Italijani prek Diega Iorija izenačili. Jeseničani so iskali pot do gola, a ga niso našli, še bolj pa so na plin stopili v zadnji tretjini. V zadnjih 20 minutah je bil promet povsem enosmeren (13:1 v strelih za goste), premoč pa sta kronala Luka Ulamec in Žiga Urukalo, ki je 14 sekund pred koncem zatresel prazno mrežo.

Jesenice so prišle do 18. zmage na 20 tekmah, na lestvici pa imajo že 54 točk. Šest točk na drugem mestu zaostaja druga ekipa Salzburga, ki pa ima tudi sedem odigranih tekem več. Točko več (z 22 odigranimi tekmami) na tretjem mestu zaostaja Cortina.

Vrsta Gabra Glaviča se zdaj vrača v Podmežaklo, kamor v soboto prihaja italijanski Merano.

Fassa – Jesenice 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)

Strelci: 0:1 Polcs (Pance, Blomberg, 7.), 1:1 Iori (Sol, 33.), 1:2 Ulamec (Bohinc, 44.), 1:3 Urukalo (Bohinc, 60.)

Komentari

Vaš komentar