Jeseničani tudi v Salzburgu dokazali, da nimajo konkurence

Alpska liga 1. Dec 202222:34
Foto: IIHF

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige na gostovanju premagali drugo ekipo Salzburga s 4:1 (2:0, 1:0, 1:1). Vrsta Gabra Glaviča je tako dosegla že 16. zaporedno zmago v tem tekmovanju in se še utrdila na vrhu lestvice.

Potem ko so v prejšnjem dvoboju z nekaj težavami premagali zadnjeuvrščeni Silver Wings Linz s 4:2, so danes nalogo opravili še v gosteh pri ekipi z vrha lestvice. Druga ekipa Salzburga, ki je bila pred to tekmo s petimi točkami manj od železarjev druga na lestvici, je zdaj zdrsnila na četrto. Z nocojšnjo zmago sta rdeče bike prehitela Unterland in Cortina, vsi imajo po 43 točk

Jeseničani, zdaj pri 48 točkah, so tako nadaljevali niz zmag v regionalnem tekmovanju. Ta je zdaj dolg že 15 zaporednih slavij in traja že od drugega kroga tekmovanja, ki je potekal 22. septembra. Na tekmi proti Unterlandu so doživeli prvi in do zdaj edini poraz v alpski ligi v tej sezoni.

V tem tednu so si železarji zagotovili tudi uvrstitev v finale državnega prvenstva, ko so brez večjih težav še na drugi tekmi premagali Celjane.

Bikom pustili le častni gol

Danes so bili boljši tekmec in premoč kronali tudi z zadetki. V prvem delu je dvakrat v polno zadel Eric Pance, Luka Ulamec pa je v 34. minuti z drugim jeseniškim golom ob številčni prednosti na tekmi poskrbel za 3:0. Na začetku zadnje tretjine je Jaša Jenko povišal na 4:0 in kazalo je na novo visoko zmago železarjev. A so ti v zadnjem delu umirili ritem, ni pa jim uspelo ohraniti mreže nedotaknjene, saj je Anttija Karjalainena domača ekipa edinkrat na tekmi premagala v 54. minuti.

Naslednjo tekmo v regionalnem tekmovanju, kjer imajo na vrhu pred današnjimi tekmeci pet točk prednosti (48-43), a so odigrali tudi kar sedem tekem manj, bodo Jeseničani igrali v soboto, ko bodo gostili Zell am See.

Salzburg II – Jesenice 2:4 (0:2, 0:1, 1:1)

Strelci: 0:1 Pance (Bohinc, Polcs, 11.), 0:2 Pance (Logar, Polcs, 16.), 0:3 Ulamec (Lesničar, Rep, 34.), 0:4 Jenko (Svetina, Urukalo, 42.), 1:4 Assavoljuk (Venier, Mackner, 54.)

Komentari

Vaš komentar