Železarji do še devete zmage v nizu, a ni bilo lahko

Alpska liga 22. Okt 202220:39
Foto: Aleš Fevžer

V 10. krogu alpske lige so hokejisti Jesenic prišli še do devete zaporedne zmage in se utrdili na vrhu lestvice. V dvorani Podmežakla je danes gostovala italijanska Fassa, ki so jo železarji ugnali s 4:1 (1:0, 1:1, 2:0).

Železarji so po skoraj 14 dneh premora v regionalni ligi odigrali še drugo tekmo v dveh dneh in zabeležili novo zmago pred domačimi navijači. Po včerajšnji pravljični sedmici proti Lustenauu (7:1) tokrat Gorenjsko sklonjenih glav zapušča Fassa (4:1). Končni izid sicer ne razkriva dejanskega stanja na ledeni ploskvi, saj so bili Italijani bližje vsaj točki, kot je ob koncu kazal rezultat.

Tudi današnji dvoboj so Jeseničani bolje odprli in bili konkretnejši nasprotnik. V 9. minuti so igro kronali z zadetkom, ko je bil natančen Žan Jezovšek, ki je postavil izid prve tretjine.

V začetku drugega dela so Gorenjci nekoliko popustili, gostje pa so to izkoristili in prišli do izenačenja. Po treh minutah nadaljevanja je do zadetek dosegel Diego Iori. A Jeseničani so na odmor pred sklepno tretjino znova odšli z minimalnim vodstvom, saj je v 35. minuti do svojega drugega gola na tekmi prišel Jezovšek.

V zadnji tretjini je boljšo predstavo Jeseničanov s tretjim zadetkom v 51. minuti nagradil Lovro Kumanović. Končni izid dvoboja pa je slabi dve minuti pred koncem postavil Rudolfs Polcs. 

Vrsta Gabra Glaviča je tako že pri 27 točkah z desetih obračunov, edini poraz v tekmovanju je zabeležila v uvodu v sezono, ko jo je ugnal novinec Unterland. Naslednjo tekmo v regionalnem tekmovanju bodo železarji odigrali v sredo, ko bodo gostovali pri Rittnerju.

Jesenice – Fassa 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Strelci: 1:0 Jezovšek (Ulamec, Planko, 9.), 1:1 Ioni (Parmesani Abbott, 23.), 2:1 Jezovšek (Ščap, 35.), 3:1 Kumanovič (Urukalo, Prostor, 51.), 4:1 Polcs (Svetina, Pance, 59.)

Komentari

Vaš komentar