Jeseničani ostajajo v dobri formi

Alpska liga 1. Okt 202320:58 0 komentarjev
Jesenice
Foto: HDD Sij Acroni Jesenice/Instagram

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige premagali Ritten s 4:1 (0:0, 3:0, 1:1).

Jeseničani so dosegli četrto zmago v regionalnem tekmovanju in se utrdili pod vrhom lestvice, zdaj so z 12 točkami na tretjem mestu.

Današnji dvoboj je pomenil obračun aktualnih in nekdanjih prvakov lige, poleg tega pa je imela tekma še dobrodelen značaj, saj so se v domačem klubu odločili za akcijo pomoči nekdanjemu slovenskemu reprezentantu Alešu Kranjcu.

Potem ko so Jeseničani na prejšnji tekmi z Lustenauom šele v zadnji tretjini strli odpor tekmecev in jo dobili s 3:0, so danes podoben korak do zmage naredili v drugi.

Prva se je kljub terenski premoči domače ekipe končala brez zadetkov, a v nadaljevanju so železarji premoč spremenili tudi v gole. V tem delu so bili izrazito boljši (razmerje strelov 18-4), prvi zadetek pa je dosegel Miha Logar v 24. minuti. Ob prednosti dveh igralcev je nato vodstvo povišal Erik Svetina v 26., Maks Selan pa je dokončal delo v tej tretjini s tretjim zadetkom v 30. minuti.

Ko so domači v 42. minuti z zadetkom Tadeja Čimžarja povišali že na 4:0, je bilo jasno, da bodo gostje težko prišli do preobrata. Dosegli so sicer častni gol, a je bil zadetek v 48. minuti edini, ki ga je na tekmi prejel domači vratar Žan Us. Na drugi strani je pri gostih Colin Furlong ustavil 38 strelov.

Jeseničani bodo naslednjo tekmo igrali v četrtek, ko bodo gostovali pri Fassi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!