Jeseničani prvi finalisti hokejskega pokala

Hokej 20. Sep 202221:20 0 komentarjev

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so prvi finalisti letošnje izvedbe pokalnega tekmovanja. V današnji prvi polfinalni tekmi so v gosteh premagali ekipo LEDX Celje s 4:0 (3:0, 1:0, 0:0). Tekmeca bodo dobili po sredini drugi polfinalni tekmi med Slavijo Junior in SŽ Olimpijo.

Slovensko hokejsko pokalno tekmovanje se v tej sezoni sicer ni začelo po predvidenem scenariju. Četrtfinalni tekmi sta namreč odpadli, niso pa ju nadomeščali, zato sta se Sij Acroni Jesenice in SŽ Olimpija uvrstila v polfinale brez boja.

Ljubljančani bi morali igrati tekmo z Mariborom, a je zaradi premajhnega števila igralcev pri slednjem niso izvedli. Že pred tem pa je odpadla tekma med kranjskim Triglavom in Sijem Acronijem Jesenicami zaradi podobnih razlogov.

V pokalno tekmovanje se je sicer v tej sezoni prijavilo šest ekip, danes so Celjani gostili Jeseničane, v sredo bo še tekma med Založani in aktualnimi prvaki in pokalnimi zmagovalci iz Tivolija.

Danes Jeseničani niso imeli posebnih težav; status favorita so potrdili že v prvem delu, ko so v polno zadeli trikrat (Eric Pance, Jaša Jenko, Lovro Kumanović), nadaljevanje je bilo nekoliko bolj izenačeno, a je za goste drugi gol na tekmi v 37. minuti dosegel Pance. To pa je bil tudi končni izid dvoboja.

Finale pokalnega tekmovanja je v tej sezoni predviden za 28. september, gostitelj pa bo zmagovalec današnjega obračuna, torej jeseniška ekipa. V lanski sezoni, ko je pokal potekal po turnirskem sistemu, so v finalu na Bledu Ljubljančani s 3:1 premagali Jeseničane.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!