Jeseničani redni del sezone končali na najboljši možni način

Alpska liga 22. Jan 202221:55 0 komentarjev
Jeseničani še naprej blestijo v Alpski ligi.

Danes so hokejisti v alpski ligi odigrali zadnje tekme rednega dela. Slovenski predstavnik v tem regionalnem tekmovanju Sij Acroni Jesenice so v gosteh premagale mlado zasedbo salzburškega kluba s 4:2 (1:1, 1:0, 2:1).

Jeseničani so v zadnjih treh tednih igrali le tri tekme regionalnega tekmovanja. Potem ko so pred dvema dnevoma doma visoko premagali eno od ekip z dna lestvice iz Linza, so se danes za konec rednega dela pomerili še z mladimi Salzburžani.

Železarji so imeli tokrat nekaj več dela, a so tudi to tekmo dobili. Že začeli so dobro, saj je v drugi minuti zadel Jure Sotlar, po izenačenju Salzburga pa je za novo prednost v 29. minuti poskrbel Eetu Elo. V zadnji tretjini pa sta nato zmago potrdila še Miha Krmelj in ob koncu s strelom na prazna vrata Erik Svetina.

Za Jeseničane je današnja zmaga že deseta v nizu, zadnji poraz so doživeli 26. novembra lani, skupno imajo po 29 krogih v rednem delu sezone le tri poraze.

Jeseničani so tako redni del sezone končali trdno na prvem mestu, tako po točkah (74) kot po količniku med točkami in odigranimi tekmami. Vodstvo lige je namreč pred današnjimi dvoboji sporočilo, da tekem, ki so jih med sezono prestavili zaradi zdravstvenih razlogov in jih doslej niso igrali, ne bodo nadomeščali.

Redni del se je tako danes končal, moštva pa bodo nadaljevala v treh skupinah. Jeseničani bodo v najboljši, imenovani skupina master. V tej bo prvih šest ekip rednega dela, ki bodo s seboj nesle bonus točke po istemu 4-3-2-1-0-0. Po dvokrožnem sistemu bodo igrali še deset tekem, po katerih bodo že znani štirje zanesljivi udeleženci končnice. Preostala dva kluba pa si bosta lahko končnico priborila po dodatnih kvalifikacijah z najboljšimi ekipami iz preostalih dveh skupin drugega dela lige.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!