Kopitarjeva gola premalo, kralji spet izgubili

Hokej 15. Okt 20238:20 0 komentarjev
Anže Kopitar
Foto: profimedia

Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, so na uvodu v novo sezono severnoameriške lige NHL na domačem ledu v dvorani Crypto.com Arena izgubili še drugič zapovrstjo. Po uvodnem porazu proti Colorado Avalanche (2:5) so tokrat po izvajanju kazenskih strelov s 5:6 klonili še proti Carolina Hurricanes.

Kopitar, ki je vstopil že v svojo 18. sezono v najmočnejši hokejski ligi na svetu, se je prvič letos vpisal med strelce v drugi tretjini. Slovenec je ob igralcu več na ledu po podajah Adriana Kempeja in Kevina Fiale znižal zaostanek kraljev za orkani na 2:4.

Ko se je že zdelo, da bodo gostitelji še drugič zaporedoma po rednem delu led zapustili sklonjenih glav, pa je Kopitar v 19. minuti zadnje tretjine dosegel gol za izenačenje (5:5) in podaljšek. Podajalca sta bila Carl Grundstrom in Fiala.

V podaljšani igri zadetkov ni bilo, pri izvajanju kazenskih strelov pa so bili spretnejši gosti. Za domače sta bila pri strelih uspešna Pierre-Luc Dubois in Trevor Moore; Kopitar je zgrešil, gostom pa so zmago na gostovanju prinesli Sebastian Aho, Martin Nečas in Jordan Martinook.

Naslednja tekma kralje čaka v sredo, ko bodo prvič v sezoni odšli na gostovanje. Prvi tekmec v gosteh je Winnipeg.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!