K Olimpiji prihaja mladi Hrvat

Hokej 27. Jun 202311:32 0 komentarjev
Vito Idžan
Vito Idžan (levo) v dresu hrvaške reprezentance. Foto: Profimedia

Iz vodstva HK SŽ Olimpija so sporočili, da je njihove vrste okrepil mladi hrvaški napadalec Vito Idžan, sicer član hrvaške reprezentance U20. Z zmaji je je podpisal enoletno pogodbo.

V naslednji zimi bo dres ljubljanske Olimpije nosil tudi Vito Idžan, hrvaški napadalec reprezentance do 20 let. Zagrebčan je svojo hokejsko pot začel pri KHL Mladost, se zatem že preizkusil v Ljubljani pri Slaviji, nato pa se je preizkusil še na Švedskem pri Nyköpingu, nazadnje pa na Češkem pri mladinski ekipi Mountfielda.

V dresu mlade hrvaške reprezentance je bil v sezoni 2021/22 na svetovnem mladinskem prvenstvu divizije 2B izbran za najboljšega napadalca, saj je bil s štirimi goli in petimi podajami najučinkovitejši igralec šampionata.

V pretekli sezoni je s hrvaško reprezentanco U20 osvojil zlato medaljo na svetovnem prvenstvu divizije 2A, izbran je bil za najboljšega igralca ekipe.

“Za Olimpijo sem se odločil, ker gre za velik klub in želim si, da bom našel svoje mesto v ekipi. Moji športni cilji so usmerjeni v igranje profesionalnega hokeja in Olimpija mi to omogoča. Se že veselim tega velikega izziva,” je dejal ob podpisu pogodbe z zmaji.

Z novo pridobitvijo pa so zadovoljni tudi v zmajevem gnezdu. “Vito je tip osebe in igralca, ki ga želimo imeti med mladimi, ki se borijo za mesto v ekipi. Je discipliniran in odgovoren v igri, močan, pripravljen je garati in se dokazovati. V Ljubljano prihaja s ciljem narediti preboj na nivo lige ICE,” je dodal direktor kluba Anže Ulčar.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!