Oba Čepona ostajata v Tivoliju, Tičar pri KAC-u

Hokej 20. Maj 202219:16 0 komentarjev
Kristjan Čepon. Foto: Aleš Fevžer

Slovenska hokejista Mark in Kristjan Čepon bosta tudi v prihodnji sezoni člana SŽ Olimpije, je klub sporočil na družbenih omrežjih. Oba sta namreč za eno leto podaljšala iztekajoči se pogodbi z državnimi prvaki, igrata pa na položaju branilca.

V rednem delu razširjenega avstrijskega prvenstva lige ICEHL je Mark Čepon odigral 34, Kristjan Čepon pa 36 tekem. Dve leti mlajši od bratov, Mark, je dosegel eno, Kristjan pa osem točk.

Oba Čepona sta kariero začela pri Olimpiji, Kristjan se je po desetih tekmah pri švedskem Kalmarju (2019/20) in odigrani sezoni 2020/21 za francosko Nico (2020/21) vrnil pred letošnjo sezono, Mark pa je pred vrnitvijo k Olimpiji v sezoni 2018/19 igral za Medveščak in mlado ekipo Salzburga.

Mark Čepon. Foto: Aleš Fevžer

V Tivoliju sicer zaključujejo pester teden, v katerem so slovenski igralci, ki niso nastopali za reprezentanco na domačem SP, že začeli s pripravami. Ob tem so iz pisarn sporočili, da v moštvu ostajajo Žiga Pance, Nik Simšič in Žan Us, z Jesenic se je v prestolnico preselil še branilec Nejc Stojan. V dresu zmajev pa v prihodnji sezoni ne bodo več drsali vratar Paavo Hölsä, napadalca Wade Murphy in Bastien Maia ter slovenski reprezentant Blaž Tomaževič, ki se seli k Beljaku. Tam bo moči združil s še enim reprezentančnim napadalcem Robertom Saboličem.

Pri celovškem KAC-u so potrdili, da bo v prihodnji sezoni v rdeče-belem dresu znova drsal Slovenec Rok Tičar. Ta bo na severni strani Karavank začel svojo tretjo polno sezono, kjer je bil v pretekli sezoni še drugič zapored najboljši strelec moštva. Skupno je v 118 nastopih za Celovec zbral 112 točk (34 golov, 78 asistenc), kar ga uvršča v krog najboljših hokejistov KAC-a in lige v zadnjih letih. V Celovcu se je lani veselil tudi naslova prvakov v ligi ICE.

Foto: Guliverimage

“Zelo sem ponosen in vesel, da bom lahko še naprej igral in živel v Celovcu. KAC je super hokejska organizacija, obenem pa je mesto idealno za mojo družino. Moja otroka se namreč lahko v vrtcu učita tudi slovenščine. Iz športnega vidika pa je KAC zelo atraktiven, saj nastopam za moštvo, ki ima močno zmagovalno mentaliteto, trdo dela in si želi uspeha. Čeprav v zadnji sezoni nismo dosegli želenih rezultatov, bomo iz tega izšli še močnejši. S selitvijo v novo dvorano pa bomo naredili še en korak naprej,” je ob tem dejal 33-letni Jeseničan.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!