Obetaven začetek, a še veliko prostora za napredek

Hokej 20. Sep. 202112:14 > 12:55
Delite:
Olimpija je premagala Gradec s 5:2.

Že vsaj štiri leta ljubljanska hala Tivoli ni videla tako hitrega in kakovostnega hokeja kot včeraj, ko je pod Rožnikom gostoval Gradec. Olimpija je z borbeno in enostavno igro Avstrijce zasluženo premagala (5:2), trener zmajev Šivic pa je po tekmi izpostavil, da je prostora za napredek še veliko.

Stopnjevanje hokejskega vzdušja v Ljubljani po vrnitvi v ligo ICE je vrhunec doživelo v nedeljo zvečer. Olimpija se je domačemu občinstvu predstavila v novi zasedbi, za dobro razpoloženje okrog tisoč gledalcev pa je skrbel Pihalni orkester Slovenskih železnic, himno pred začetkom je zapela Nuša Derenda.

Zeleni so z dobro predstavo, ko so v obrambi prikazali zelo borbeno igro, v napadu pa iskali enostavne rešitve, presenetili in prepričali še zadnje dvomljivce, ki po tesnem porazu v Innsbrucku niso še verjeli, da zmaji v ligi ne bodo “outsiderji”.

Trenerju Olimpije Mitji Šivicu se je po zmagi smejalo.

“Smo veseli, nismo pa evforični. Kaj pa vem. Imamo neko zrelost, ki smo jo pokazali že na prvi tekmi, ko smo si zaslužili več. Kljub porazu ni bilo nobene panike, slabe volje in dvomov, ampak smo se naprej normalno pripravljali in pogledali, kaj moramo spremeniti. Druga tretjina je bila v Innsbrucku slaba, tokrat smo to popravili. V garderobi je dvakratni strelec Leclerc rekel, da imamo več talenta, kot se morda zavedamo in tokrat smo to pokazali. Sem zelo zadovoljen, tudi pet golov zabiti ni mačji kašelj,” je bil v prvem odzviu zadovoljen trener Ljubljančanov Mitja Šivic.

Rezultat po štiridesetih minutah je bil nizek, Olimpija je v tretjo tretjino vstopila s prednostjo gola Francoza Guillaumeja Leclerca iz druge minute srečanja. Gradec je po zmedi pred vrati sicer odlično razpoloženega Žana Usa že po 22 sekundah tretjega dela izenačil, a tivolski hokejisti so hitro vzpostavili ravnotežje.

“Spet smo pokazali zrelost in če bomo na vsaki tekmi pred zadnjo tretjino v ugodnem rezultatskem položaju, bomo imeli možnosti za “extra jump”. Nismo paničarili, pač pa igrali naprej, vedeli, da bodo priložnosti prišle in jih na srečo izkoristili. Pokazali smo veliko karakterja,” se je tega dela tekme dotaknil Šivic.

Žan Us se je izkazal s 23 obrambami in 92-odstotno uspešnostjo branjenja.

V tuje okrepitve ni nikoli dvomil

Za glavno razliko v primerjavi s premiero v Innsbrucku je izpostavil predvsem prednost domačega igrišča, prepričan pa je, da so igralci dobili veter v jadra in potrdilo, da lahko tekmujejo v tej ligi.

Čeprav to ni v njegovi navadi, pa je izpostavil vratarja Usa (ki bo skoraj zagotovo dobil priložnost od prve minute tudi na naslednji tekmi v Bolzanu), po njegovih besedah pa se je izkazal tudi drugi napad z dvakratnim strelcem Leclercom in igralcem tekme Danielom Murphyjem. Poudaril je, da ima zelo delavno in drsalno močno zasedbo, ki pridno spoštuje dogovore, a da je na poti do naziva “prava ekipa” še dolga pot in veliko vloženega dela.

Nekdanjega trenerja večnega rivala z Jesenic veseli dejstvo, da sta bili obe tribuni pod Rožnikom na nedeljski večer lepo zapolnjeni, si pa želi, da bi navijače še naprej privabljali ne le z rezultati, temveč predvsem s svojo borbo in identiteto. “Samo na tak način lahko Tivoli trdnjava. Je pa naš moto, da smo trn v peti vsakemu.”

Murphy s krstnim golom odločil zmagovalca

Na koncu je bil za najboljšega igralca tekme izbran Murphy, ki je dosegel četrti gol na tekmi, ob tem pa prispeval še dve podaji. 27-letni Kanadčan je prvi konec tedna v novi sezoni označil za uspešnega. “V petek smo zapravili nekaj priložnosti, lahko bi zmagali. To smo želeli nadgraditi in z dobro predstavo vseh 60 minut smo uspeli. Smo delavna ekipa, a imamo tudi veliko talenta. Skušamo pokazati ljudem, da sodimo v to ligo.”

Daniel Murphy (na fotografiji desno, z dresom s številko 8).

Po prihodu v nov klub je čutil nekaj pritiska, saj na pripravljalnih tekmah in v slovenskem pokalu ni dosegel gola. Zdaj mu je uspelo. “Malo sem čutil ta pritisk, a nisem ničesar spreminjal. Nadaljeval sem z delom po načrtu. Gol proti Gradcu ni bil najlepši, a je šel plošček v mrežo, kar šteje. Nekaj teže mi je padlo z ramen, a res nisem bil zaskrbljen. Vedel sem, da mi bo prej kot slej uspelo zadeti,” je dejal desnokrilni napadalec.

Povedal je še, da mu je v Ljubljani zelo všeč, navdušilo ga je predvsem toplo vreme v minulih dneh, saj je velik ljubitelj vročine. Verjame, da Bolzano Olimpije na petkovi tekmi ne bo podcenjeval. “Lisice so odlična ekipa z veliko uspeha v zadnjih letih. Zagotovo se bodo s pomočjo posnetkov dobro pripravili na nas in dali vse od sebe, enako pa lahko pričakujejo tudi od nas,” se je novinec v zmajevem gnezdu za konec dotaknil petkovega preizkusa.

Lestvica lige ICE po 2. krogu

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Komentari

Vaš komentar