Po trenerju tudi pomočnik hokejskih zmajev prihaja s Finske

Hokej 4. Maj 20239:53 0 komentarjev
Jarmo Sainio
Foto: HK SŽ Olimpija

Kot so sporočili iz hokejske Olimpije, se bo zmajem v novi sezoni pridružil finski trener Jarmo Sainio, ki bo prevzel naloge pomočnika glavnega trenerja članskega moštva Upija Karhule in bo hkrati tudi koordinator mladinskega pogona. Po besedah vodilnih mož iz Tivolija bo pomembno delo opravljal pri razvoju mladih hokejistov v članski ekipi, v klub pa prinaša veliko hokejskega znanja in sveže energije.

Jarmo Sainio je na Finskem končal študij športne vzgoje, specializiral se je za šport mladih. Poleg tega je leta 2014 zaključil specializacijo na znani akademiji v Vierumäkiju, s specializacijo treniranja otrok. Ima večletne izkušnje dela z mlajšimi selekcijami, ki si jih je nabiral na Finskem, v Estoniji, Belgiji, na Kitajskem in Madžarskem. Na Finskem je bil osem let vodja trenerjev v različnih mladinskih selekcijah, med drugim tudi v ekipi JYP Jyväskylä. Kot pomočnik trenerja članskega moštva je deloval na Madžarskem, so pri Olimpiji zapisali v sporočilu za javnost.

“S prihodom v Ljubljano dobivam izjemno priložnost za nov korak v karieri. Rad imam izzive in neprestano učenje, prepričan sem, da je Olimpija je odlična priložnost, da naredim nekaj pozitivnega, pomagam ekipi in klubu. O klubu in mestu sem slišal same dobre stvari, navsezadnje nisem prvi Finec v klubu. Glavni izzivi bodo usmerjeni v izobraževanje in vzgojo lastnega mladinskega pogona ter predvsem, da mladi dobijo priložnost in postanejo močna in trdna osnova profesionalne ekipe,” je povedal Sainio.

“V klubu stremimo k združevanju tekmovalnih ambicij članske ekipe s konstantnim izboljševanjem pogojev za razvoj mladih hokejistov. Prav tako želimo gojiti tesno povezanost znotraj organizacije in čim bolj usklajeno delovanje na vseh starostnih ravneh. Jarmo bo s svojim znanjem pripomogel k bolj strateškemu delu z mladimi. Njegovi pomembni nalogi bosta tudi osredotočeno delo z mlajšimi igralci v članski ekipi in izobraževanje ter koordinacija trenerjev, predvsem tistih mlajših. V Sloveniji namreč ni veliko priložnosti za nadgrajevanje znanja trenerjev in prepričan sem, da bodo naši to priložnost zagrabili z obema rokama. Jarmo bo desna roka glavnega trenerja Karhule in koordinator mladinskega pogona. Verjamem, da bo dodana vrednost naši organizaciji,” pravi Anže Ulčar, direktor HK SŽ Olimpija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!