Nekdanji reprezentant po zasebnih težavah nogometu pomahal v slovo

Nogomet 3. Maj 202312:57

Zadnjo tekmo je odigral pred skoraj letom dni v dresu avstralskega Western United FC. Zdaj je njegova nogometna kariera tudi uradno končana. Nekdanji slovenski reprezentant Rene Krhin je v intervjuju za Večer potrdil slovo od nogometa in razkril, da se razlog skriva tudi v zasebnih težavah.

V dresu slovenske izbrane vrste je odigral 48 tekem in dosegel dva zadetka. Vrhunec reprezentančne kariere Reneja Krhina je bila pot na svetovno prvenstvo v Južni Afriki leta 2010, vrhunec klubske pa je doživel pravzaprav že kot mladinec, kot je kot del moštva Interja, ki ga je v sezoni 2009/2010 vodil sloviti Jose Mourinho, osvojil naslov v elitni Ligi prvakov.

Dolgoletni slovenski reprezentant je v nadaljevanju kariere branil barve Bologne, Cordobe, Granade, Nantesa in Castellona, lani pa sprejel eksotično avanturo igranja v Avstraliji, ki je bila tudi njegova zadnja profesionalna nogometna postojanka.

Izgubil je voljo do nogometa

“Odločil sem se, da je zdaj pravi čas, da povem, da je konec profesionalnega nogometa zame,” je skoraj leto po svoji zadnji tekmi v intervjuju za Večer uradno oznanil Krhin in razkril: “Po Avstraliji sem imel še nekaj dobrih ponudb, a takrat nisem imel moči niti, da bi normalno začel dan, kaj šele, da bi igral nogomet, šel v tujino in tam bil sam. Odločil sem se, da zaključim kariero. Imel sem težave z zaročenko. Navadil sem se na skupno življenje, potem so se stvari obrnile na glavo in postalo je težko, takrat več nisem imel želje, da bi še naprej igral nogomet. Ni mi žal, da je konec.”

Končana je torej za slovenske razmere izjemna kariera obrambno naravnanega vezista, ki je nenazadnje igral v treh izmed najmočnejših petih lig na svetu. V italijanski Serie A je zbral 67 nastopov, španski La Ligi 50, v francoski Ligue 1 pa 42.

Poleg Mourinha je Krhin deloval tudi pod taktirko nekaterih ostalih zelo uveljavljenih trenerjev. Z roba igrišča so ga tako vodili Claudio Ranieri, Vahid Halihodžić, Stefano Pioli, Roberto Macini …