Edoardo Reja v italijanskih medijih “udaril” po slovenski ligi

Nogomet 3. Maj 202320:02 4 komentarji
Edouardo Reja
Edoardo Reja o slovenski ligi nima najboljšega mnenja. FOTO: Profimedia.

Sloviti italijanski trener slovenskih korenin Edoardo Reja, ki je bil v tej sezoni kratek čas trener Gorice, je bil v intervjuju za italijanske medije zelo kritičen do slovenske lige.

“V tej ligi veliko talenta ni. Udarec ob soočenju s kakovostjo v slovenski ligi je bil močan. Ne zgolj zaradi tehnične ravni nogometašev, ampak tudi glede organizacije. Gorica po vrednosti spada med ekipe iz italijanske četrte, v najboljšem primeru pa tretje lige. Le Olimpija in Maribor sta v organizacijskem smislu razvita nekoliko bolj,” je bil v pogovoru za Messaggero Veneto do najboljše slovenske nogometne lige zelo kritičen Edoardo Reja, ki v nedavnem intervjuju za Sportklub očitno ni bil najbolj iskren.

“Dobre ekipe, dobri nogometaši in zelo zanimiva liga. Nobena tekma ni odločena vnaprej. Olimpija lahko izgubi proti Gorici, Maribor proti Sežani. Težko je napovedati karkoli. Zadnji lahko premaga prvega, kar prinaša zanimivost. Dobro je, da je tako,” je o slovenski ligi 77-letnik, ki je v vlogi trenerja Atalante, Lazia, Napolija in Vicenze v prvi italijanski ligi vodil kar 277 tekem, povedal takrat.

Reja je bil trener Gorice od začetka marca do sredine aprila, v tem času pa na sedmih tekmah z njo dvakrat zmagal, enkrat remiziral in štirikrat izgubil.