Šok terapija neuspešna, a ob ‘petardi’ pokazali boljšo igro

Hokej 24. Jan 202322:02 0 komentarjev
Foto: HKO/Domen Jančič

Hokejisti Olimpije so na zaostali tekmi 31. kroga lige ICEHL v Ljubljani izgubili proti Salzburgu z 1:5 (0:2, 0:0, 1:3). Zmaje je proti drugouvrščeni ekipi s Solnograškega, ki si je z novimi tremi točkami zagotovila končnico, po odstopu trenerja Mitje Šivica vodil njegov pomočnik Matic Kralj, a so vseeno ostali brez točk.

Neuspešna serija ljubljanskih hokejistov se nadaljuje, v zadnjih 14 tekmah so zmagali le enkrat in so vse dlje od uvrstitve v končnico. Črnega niza ni prekinila niti poteza trenerja Mitje Šivica, ki je pred začetkom dvoboja odtopil, ker naj bi spoznal, da ekipi ne more več pomagati. Vprašanje pred tekmo je bilo, kako bodo na to reagirali igralci, ki jih je vodil Šivičev pomočnik Matic Kralj. Trdili so, da imajo pravo energijo, toda ne rezultat ne igra tega nista pokazala.

Začetek je bil sicer optimističen. Olimpija je prevzela pobudo, prvo priložnost je imel Nik Simšič, ki je iz ugodnega položaja streljal čez gol. Kmalu zatem so imeli domači še številčno premoč, nekaj poskusov je bilo, vendar posebej nevarni niso bili. Kot že ničkolikokrat v sezoni igralca več niso izkoristili, nato pa je sledila napaka v obrambi in vodstvo tekmecev.

Z natančnim strelom je v osmi minuti vratarja Žana Usa, ki se je vrnil v ljubljanska vrata, premagal Ty Loney, do konca prve tretjine pa je Peter Schneider Ljubljančanom pokazal, kako se izkoristi številčno premoč na igrišču. Avstrijci so imeli v prvem delu še nekaj priložnosti, a je Us preprečil njihovo višje vodstvo.

Foto: HKO/Domen Jančič

Premoč gostov je bila še večja v drugi tretjini, pravi čudež je bil, da vodstva niso povišali. Pletli so mrežo okoli Usovih vrat, toda slovenski vratar se ni pustil premagati, ko pa je prejel gol, ga je rešil sodniški pregled posnetka, na katerem so sodniki ugotovili, da so se Avstrijci pred tem ujeli v nedovoljeni položaj.

Luka Kalan je z golom v začetku zadnje tretjine svoji ekipi dal nekaj upanja, toda to se je hitro razblinilo. Po strelu Paula Stapelfedta je Usu ploščica ušla in se ustavila tik za golovo črto. Spet je bil potreben ogled posnetka, tokrat ugotovitve niso bile v prid gostiteljev.

Ti so do konca tekme še poskušali priti do ugodnega izida, toda mrežo so zatresli le tekmeci. Po mnenju ljubljanskih navijačev je bil četrti spet sumljiv, saj naj bi Salzburžani nepravilno ovirali Usa, tretji ogled posnetka tega ni potrdil. Peti gol so Avstrijci v zadnji minuti še enkrat dosegli z igralcem več.

Foto: HKO/Domen Jančič

Olimpija tako 11 tekem pred koncem rednega dela ostaja predzadnja, enako število točk je zbral tudi zadnji Pioneers Vorarlberg. Ljubljančani sicer še ohranjajo teoretične možnosti za preboj v pre-playoff, ki čaka moštva na mestih od sedem do deset. Deseti Gradec ima pred zmaji devet točk prednost, prav avstrijski Štajerci pa bodo v petek tekmec zmajev. Tekma bo v dvorani panterjev.

Liga ICE, zaostale tekme:

Torek, 24. januar:

31. krog: Olimpija – Salzburg 1:5 (0:2, 0:0, 1:3)
Strelci: 0:1 Loney (Huber, Genoway, 8.), 0:2 Schneider (Robertson, Wukovits, 15.), 1:2 Kalan (Crnovič, Dodero, 42.), 1:3 Stapelfeld (Huber, Nissner, 45.), 1:4 Huber (59.), 1:5 Lewington (Heigl, 20.)

25. krog: Innsbruck – Linz 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

29. krog: Dunaj – Beljak 6:4 (2:0, 1:3, 3:1)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!