Vrnitev v Ljubljano je prebudila posebne spomine

Hokej 26. Okt 20219:00 > 9:05 2 komentarja
John Hughes v dresu Olimpije.

Ko se je v petek zvečer v dresu Beljaka vrnil v halo Tivoli, so se v nekdanjemu zmaju Johnu Hughesu prebudili nekdanji spomini. Da so bili občutki še bolj posebni, je poskrbel aplavz, ki ga je danes 33-letnemu Kanadčanu namenila ljubljanska publika.

Da je tokrat slovensko prestolnico zapuščal slabe volje, so poskrbeli hokejisti Olimpije, ki so Beljak odpihnili s 6:0. A drugi najučinkovitejši igralec v zgodovini lige ICE (lige EBEL) si je vseeno vzel čas tudi za slovenske novinarje. Ni mogel verjeti, da je od epizode v zelenem dresu minilo že deset let.

“Vse skupaj izgleda zelo dobro. Moštvo Olimpije je očitno zelo močno, tudi ledena ploskev je zdaj boljša. V Ljubljani mi je bilo zelo všeč, ljudje so bili dobri do mene. To je odlična lokacija za igranje hokeja v naši ligi. Očitno se v Ljubljani vse premika v pravo smer,” je o moštvu Mitje Šivica dejal nekdanji prvi zvezdnik zelenih. Na začetku sezone ga je presenetilo z vrhunskimi predstavami, a zdaj ko je mimo že skoraj tretjina sezone, faktorja presenečenja ni več. “Na prvem mestu so z razlogom,” je nekdanjim delodajalcem polaskal Hughes.

Najučinkovitejši igralci v zgodovini lige ICE (EBEL) do 25. oktobra 2021:

1. Thomas Koch 733 točk (250 golov, 483 podaj) na 807 tekmah

2. John Hughes 731 točk (207 golov, 524 podaj) na 613 tekmah

3. Thomas Raffl 491 točk (229 golov, 262 podaj) na 628 tekmah

4. Roland Kaspitz 472 točk (111 golov, 361 podaj) na 570 tekmah

5. Frank Banham 471 točk (218 golov, 253 podaj) na 487 tekmah

Iz časov pod Rožnikom se najbolj spominja četrtfinalne zmage nad Albo Volan iz sezone 2011/12. “Občutek je bil, kot da smo osvojili pokal. Privošili smo si žur, na katerem smo se res zabavali. Ko je Olimpija uspešna, res dobi podporo celotnega mesta. In to je nekaj posebnega.” Pot ga je nato skupaj s finskim trenerjem Hannujem Järvanpääjem vodila v Beljak, kjer je preživel dve sezoni, nato pa se je preselil v Salzburg.

Hughes v dresu Salzburga. Foto: Guliverimage

S klubom, kjer je v sezoni 2008/09 začel svojo pot na stari celini, je v naslednjih sedmih letih dvakrat postal prvak lige EBEL. Po koncu lanske sezone je, kot je sam dejal, na Solnograškem ostal brez službe: “Iskal sem primeren klub v ligi. Vedel sem, da je Beljak super hokejsko okolje. Tam sem že igral, poznal sem mesto in klub. Moja žena je Avstrijka, zato je bila ta možnost za naju zelo dobra. Zaenkrat sva zadovoljna.”

V zadnjem času manj spanca

Kot je razkril, ga veseli, da je do zdaj v Evropi vselej igral v hokejskih mestih, čez katera nima pripomb. V Salzburgu je imel vedno soigralce, s katerimi se je lahko boril za najvišja mesta. Zdaj pa so na severu Avstrije doma le še njegovi bližnji, z ženo je namreč pred kratkim dobil dvojčka in je tako ponosni očka treh otrok. “Veliko se dogaja, po gostujočih tekmah se vsaj dobro naspim,” je razlagal v smehu.

Po besedah desnokrilnega napadalca iz zvezne države Ontario novo vodstvo Beljaka dobro opravlja svoje delo. “Glavni cilj letos je uvrstitev v prvo šesterico. Veliko ekip se bo borilo za to mesto, verjetno do zadnje tekme,” je zaključil Hughes, ki je na 118 tekmah za Olimpijo v ligi EBEL dosegel 42 golov in 107 podaj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje