Za Šivicem psihološko ena najtežjih tekem v karieri

Hokej 19. Mar 20229:25 0 komentarjev
Foto: VSV/Krammer

Na petih tekmah četrtfinalne serije med Olimpijo in Beljakom je padlo že 51 zadetkov, nazadnje 14 včeraj. Ljubljančani so v beljaški mestni dvorani pokvarili načrte domačih navijačev, ki so že pričakovali uvrstitev v polfinale. A pot do tja zdaj vodi prek Ljubljane.

Že jutri bo namreč šesta tekma v Tivoliju. Glavni akterji zmajev si seveda želijo polno dvorano, pod Rožnikom se obeta pravi hokejski praznik. Olimpija bi z zmago serijo izenačila na 3:3 in izsilila sedmo tekmo v torek na Koroškem. A za trenutek ostanimo še pri včerajšnji toči golov, ko so zmaji slavili z 8:6 in preprečili predčasen konec sezone.

Ne smemo se opustiti niti za trenutek

“Po to, kar smo prišli, smo tudi dobili. Tekmo smo odprli zelo dobro. Beljak je napadalno fantastična ekipa in če se le malo opustiš v obrambi, imaš velike težave. To se nam je zgodilo po drugem golu, pa čeprav smo se opustili le za malenkost. Takoj so obrnili rezultat, a smo na srečo tudi mi zadeli še dvakrat. Po prvi tretjini smo bili lahko zadovoljni predvsem z rezultatom, veliko manj pa z disciplino v igri. V drugem delu smo to precej popravili, v tretji pa smo spet malce padli. Fantastičen strel, zdaj imamo slabši penalty-kiling, kot smo vajeni. Imajo samozavest, da lahko dajo gol ob igralcu več, kar moramo v nedeljo nujno popraviti. Tega smo zmožni. Na koncu smo zborbali, igrali na manj napadov,” je bil v analizi tekme za medije zgovoren trener Olimpije Mitja Šivic.

Rezultat ob koncu ni pomemben, šteje le zmaga

Čeprav znova ni mogel biti zadovoljen z disciplino svojih varovancev v obrambi, pa se je znal veseliti zmage: “Najbolj pomembno je, da smo zmagali in serijo podaljšali, na koncu je vseeno ali s 16:15 ali z 1:0. V nedeljo res pričakujem nabit Tivoli, da nas gledalci ponesejo in da se v Beljak vrnemo na sedmo tekmo. Potrebujemo počitek in energijo, če se uspemo regenerirati, bo to že veliko. Bomo pa videli, kaj nam tekma prinese.”

Foto: VSV/Krammer

Če bi vedel odgovor …

Čeprav je v trenerskem poslu že skoraj šest let, je bila to za Šivica psihološko ena najtežjih tekem s klopi. “Beljak ima res takšno ekipo, da hitro kaznuje vse napake. Nisem pa nikoli med tekmo pomislil, da je lahko sezone že konec. Ves čas sem verjel, da nam bo uspelo. Je pa treba fante ves čas opozarjati, naj si zaupajo, da zmorejo. Zmožni so zmagati tudi naslednjo tekmo,” je dejal 42-letnik. Na vprašanje, zakaj se vse analize napak in tekmeca podrejo že po prvi tretjini, pa je dejal: “To je vprašanje za milijon dolarjev. Ni pa ta rezultat pogojen samo z obrambo, ampak tudi s tem, da smo oboji vroči v napadu.”

Foto: VSV/Krammer

Olimpiji je pred tremi leti že uspela nepozabna vrnitev po zaostanku z 1:3 v seriji. V finalu alpske lige je bil Pustertal le še zmago oddaljen od velikega slavja, a so na koncu slavili Ljubljančani. Takrat je bil eden najvidnejših posameznikov pri klubu s Celovške 25 napadalec Miha Zajc, ki je blestel tudi včeraj.

Zmaji zdaj v psihološki prednosti

“Treba je verjeti v sedmo tekmo. Psihološko je za nas tale zmaga zelo pomembna. Popraviti moramo igro v obrambi, saj delamo veliko neumnih napak. Če to odpravimo, lahko zmagamo pred napolnjeno dvorano,” je dejal 25-letni Ljubljančan.

“Delamo preveč napak, preveč se odmikamo. Ob vodstvu moramo igrati bolj trdo in odločno. Zdaj moramo znova analizirati našo igro, tako v obrambi kot napadu. Smo pa psihološko zdaj v boljšem položaju kot oni,” je odločen Miha Zajc. Včeraj je na Koroškem dosegel dva gola in podajo, skupno je v seriji že pri šestih točkah (3+3).

Miha Zajc je na petih tekmah proti Beljaku dosegel šest točk.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!