Kopitar brez točke, Kralji vseeno do zmage

Liga NHL 7. Nov 201810:32 > 10:39
Getty Images

Moštvo Los Angeles Kings je v ligi NHL po slabem začetku sezone prvič vpisalo drugo zaporedno zmago. V mestnem derbiju so visoko premagali Anaheim Ducks s 4:1.

Novopečeni trener moštva Los Angeles Kings Willie Desjardins je na svoji prvi tekmi na klopi moštva vpisal zmago proti rivalu iz Kalifornije s 4-1 pred domačimi gledalci v Staples Centru.

Najzaslužnejši za zmago Kraljev je bil Ilija Kovalčuk, ki je prispeval zadetek in dve asistenci za moštvo, ki ga je še do nedavnega vodil John Stevens.

“Lepo se je vrniti v ligo,” je dejal Desjardins, ki je med leti 2014 in 2017 vodil moštvo Vancouver Canucks. “Zelo sem bil nepotrpežljiv pred tekmo, komaj sem čakal, da se začne. Kar nekaj časa je minilo, odkar sem nazadnje sedel na klopi moštva iz lige NHL,” je veselo po zmagi pripomnil novi glavni trener.  

Anže Kopitar in druščina so dobili tretjo od zadnjih štirih tekem in tako prekinili negativen niz porazov iz začetka sezone, saj so v zadnjem obdobju izgubili kar sedem tekem zapored. 

Kingsi so povedli po dobrih šestih minutah, ko je tretji zadetek v zadnjih štirih tekmah dosegel Dustin Brown, potem pa je stvari v roke vzel Kovalčuk, ki je bil izbran za najboljšega igralca tekme. Kopitar ni vpisal točke.