Čehi ruskim igralcem iz lige NHL prepovedali vstop v državo

Hokej 22. Sep 202220:33 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez via Guliverimages

Češka vlada je danes obvestila ligo NHL, da ruski hokejisti zaradi invazije Rusije na Ukrajino ne bodo smeli nastopiti na tekmi med Nashville Predators in San Jose Sharks v Pragi.

Liga NHL bo 7. in 8. oktobra prvič po začetku pandemije koronavirusa gostovala v Evropi. Za gostiteljico si je izbrala češko prestolnico, kjer se bosta med seboj pomerili moštvi Nashvilla in San Joseja.

A kot poroča Washingtom Post, bosta morala kluba na staro celino očitno odpotovati brez svojih ruskih igralcev Jakova Trenhina pri Predators in Jevgenoja Švečnjikova ter Nikolaja Knižova pri Sharks.

“Lahko potrdimo, da je češko ministrstvo za zunanje zadeve poslalo pismo ligi NHL, da Češka ali katera koli schengenska država ne sme izdajati vizumov ruskim igralcem za vstop na naše ozemlje,” je sporočil namestnik češkega zunanjega ministra Martin Smolek.

Poleg tekem na Češkem bodo tekme NHL odigrane tudi v Tampereju na Finskem, kjer se bosta 4. in 5. novembra srečala aktualni prvak Colorado Avalanche in Columbus Blue Jackets. Ali bo ruskim igralcem iz omenjenih dveh ekip dovoljen vstop na Finsko, še ni znano.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!