Edmonton se ne da, še bo vroče (VIDEO)

Hokej 19. Jun 20246:46 0 komentarjev

Edmonton Oilers ostajajo v igri za Stanleyjev pokal. Po zaostanku z 0:3 v finalni seriji lige NHL so kanadski hokejisti dobili dve tekmi zapored in poskrbeli, da si bodo Panterji iz Floride še grizli nohte. Junak petega obračuna je bil Connor McDavid, ki je dosegel dva zadetka in dodal še dve podaji.

Florida je zapravil še drugi zaključni pak in dovolila Edmontonu, da se ji povsem približa. Panterji so prvi šok doživeli v prvi tretjini, ko so prejeli zadetek z igralcem manj. Nepazljivost domače obrambe je izkoristil Connor Brown.

Pohod gostov se je nadaljeval v drugi tretjini, ko je že v drugi minuti nadaljevanja v polno meri Zach Hyman, štiri minute kasneje pa je na 3:0 povišal junak tekme Connor McDavid.

Domači so v nadaljevanju lovili goste in začeli zniževati izid. Na začetku zadnje tretjine so celo znižali na 3:4, a do popolnega preobrata ni prišlo. V zadnjih sekundah tekme je tveganje domače ekipe izkoristil McDavid. Z zadetkom v prazno mrežo je postavil končni izid 5:3. Kanadski zvezdnik je zbral kar 42 točk v letošnji končnici, več sta jih dosegla le slovita Wayne Gretzky in Mario Lemieux. Gretzky je leta 1985 dosegel 47 točk v končnici, Lemieux leta 1991 44 in Gretzky leta 1988 43.

Serija se zdaj seli v Edmonton, kjer bodo imeli Naftarji idealno priložnost, da finalno serijo poravnajo na 3:3.

Cup Tree provided by Sofascore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!